Најновије

ГАЗИ ПО СИРОТИЊИ: Ботови СНС нуде бедних 100 гр кафе за сигуран глас

Припреме за изборе за савете Месне заједнице у Руменци, расписане за 1. август, почеле су турском кафом. Грађане ове варошице већ обилазе активисти СНС са циљем да осугурају сигуран глас, а као додатну мотивацију деле врећице млевене кафе са логом СНС.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Овај понижавајући гест пажње СНС картела већ је опробан у јулу на новосадским изборима за Месне заједнице, где су уз кафу напредњаци делили и спортске беле чарапе са знаком СНС, кабанице и поклон пакете уља и шећера.

За сада још није познато да ли у Руменци уопште постоје независни кадидати за ове изборе, али локални СНС очигледно не жели да ризикује и да дозволи да им се грађани “умешају” у страначке послове.

“Власт се плаши грађана јер не ради у њихову корист већ странке и зато независни кандидати нису добродошли у савете месних заједница. Уколико грађани уђу у савет добијају директан увид и могућност да утичу на своје окружење и да одлучују, што није у интересу странке”, каже Бојана Бодрожа, независна кандидаткиња на новосадским изборима за Месне заједнице.

Такође, СНС у Руменци дељењем поклона с логом странке поново крши изборни Закон за савете месних заједница, по ком је врло јасно прецизирано да на њима могу да се кандидују искључиво приватна лица, а не странке.

Вучић кандидат и у месним заједницама?!

Тако се у Новом Саду у пар месних заједница кандидовао Александар Вучић лично, с обзиром да су грађанима дељени флајери са листом кандидата подобних СНС, са све Вучићевом сликом на истим.

Грађанима су чак пред изборним местима дељене цедуљице са појашњењем како да гласају односно које редне бројеве да заокруже, а градом су цео дан патролирали приватни аутомобиле који су довозили сигурне гласаче до изборних места.

Уочи избора у Новом Саду се појавио и Андреј Вучић, председников брат. Он је са Милошем Вучевићем, градоначелником Новог Сада, обилазио изборна места. О томе сведоче и бројне фотографије које су се појавиле на друштвеним мрежама.

Упркос даровима, упутствима и застрашивању, новосадски напредњаци су ипак у три месне заједнице на Лиману “изгубили” од грађана, док је у многе друге успео да се “провуче” барем један независни кадидат.

Управо ово је разлог зашто се СНС у Руменци кренуо са даривањем, како им се не би поновило да им се грађани умешају у страначке послове. Истог датума, 1. августа одржавају се избори за Савете у још три месне заједнице – Стари Лединци, Будисава и Ченеј.

Подсећамо, у Новом Саду недавно су одржани избори за Савете 42 од 47 месних заједница. Са изборима у још ове четири у Новом Саду ће бити покривени сви савети осим Бегеча где су претходни избори били 2019. године. Нови следе 2023.године.

Шта су Кинези поручили Американцима прочитајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА