Најновије

Ко ће да одговара за Вучићев циркус са вакцинама?

Најновији скандал у заустављеном процесу вакцинације је да Астразенека "covishield" произведена у Индији, која је током пролећа давана грађанима Србије, нема дозволу Европске агенције за лекове (ЕМА)! То је званично потврдила амбасада Немачке у Београду уз узнемирујући додатак да вакцинисани овом вакцином не могу да уђу у њихову земљу! Нико још увек не може ни да наслути колико ће скандала Вучићевог режима испливати везано за вакцинацију против ковид 19.

Илустрација (Фото: pixabay. com/ Јутјуб)

Све је почело када је Вучић увезао милион кинеских вакцина Синофарм које су тек накнадно добиле дозволу наших здравствених власти. Вучић је масовно пелцовао грађане Србије овом вакцином која је, погађате, најскупља од свих. Водио је бесомучну медијску кампању да је кинеска вакцина најбоља а притом је месецима сам избегавао да се вакцинише. Наставио је са увозом милиона кинеских вакцина и на крају је више од 75% вакцинисаних примило ово цепиво - а испоставило се да је то најлошија вакцина и да није ефикасна код више од 50% вакцинисаних старијих од 65 година који су сада потпуно незаштићени! Нешто мање нееефикаса је код млађе популације, али више нема никакве сумње да је то најлошија вакцина.

Вучић је 150.000 доза Астразенеке допремио почетком фебруара, али је у медијима прикривано да то није вакцина произведена у Великој Британији, него у Индији и да нема дозволу Европске агенције за лекове (ЕМА). Велики број грађана Србије одбијао је да прими ову вакцину због медијских написа да носи ризик од згрушавања крви и појаве тромба, па је Вучић неколико дана пред истек рока трајања, ове вакцине купљене нашим а не његовим новцем делио шаком и капом земљама у региону и глуматао лажног хуманитарца.

Ситуација са руском вакцином Спутник В која нема дозволу ни Европске агенције за лекове (ЕМА), ни Светске здравствене организације (WHО) такође је спорна. Чак и сама Русија не признаје потврду о вакцинацији овом, својом вакцином за грађане Србије и не дозвољава улазак у земљу без негативног теста на корона вирус. А сећате се и медијске кампање о производњи руске вакцине на Торлаку.

Где смо сада? Србија је при дну европске лествице по броју вакцинисаних а вакцинација је практично стала. Према званичним подацима међународних здравствених институција, комплетно је вакцинисано само 40% пунолетног становништва а од укупног броја вакцинисаних, чак три четвртине примило је кинеску вакцину за коју је чак и Вучићев режим морао да призна да је најнеефикаснија и да огроман број наших људи који су је примили заправо нема заштиту!

Свестан проблема који је направила неодговорна власт, у покушају да делимично исправи штету, Комитет за имунизацију донео је одлуку да Кризном штабу и Влади Србије предложи за трећу дозу вакцине у борби против пандемије ковид-19, Фајзер или Модерна вакцину, која би у Србију требало да стигне тек на јесен.

Овиме је заправо речено све. Остаје отворено питање - ко ће да одговара за здравље нације које је у процесу вакцинације било у трећем плану у односу на политичку пропаганду и медијске манипулације Александра Вучића?

Ного открио да се Вучић с Вељом Невољом састајао у стану Шишмановићке. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА