Најновије

ТЕРОР ТРАЈЕ! МУП суспендовао и гони председника синдиката полиције, борца против присилне вакцине! Изговор је бедан!

У јеку борбе власти за принудну вакцинацију непровереним вакцинама против ковида-19 које имају само привремене дозволе за употребу, Министарство унутрашњих послова је суспендовало и покренуло кривичну пријаву против једног од најгласнијих бораца против таквог начина спровођења вакцинације, Глиша Видовића, председника Синдиката полиције "Слога".

Глишо Видовић (фото: Фејсбук/Синдикат Слога)

У решењу донетом у уторак 27. јула 2021. године, пише да се полицијски службеник МУП-а, Одељења полиције Полицијске управе у Ужицу “привремено удаљује из Министарства унутрашњих послова, са 27. 07. 2021. због покренутог дисциплинског поступка. Ту се позива на Закључак МУП-а и “тешку повреду службене дужности”.

Решење о суспензији

А у поменутом закључку се наводи да је Глишо Видовић до данашњег дана “дисциплински некажњаван”. То говори у прилог да је био узоран полицајац током читаве каријере, међутим, њему се сада на терет ставља да је у својству лидера Синдиката Слога из Ужица претио правници “Путева Србија” поводом неког спора око синдикалаца. Он јој је, према њеном сведочењу, рекао да ће писати и покретати одговарајући поступке, те да је “лак на обарачу”. 

Закључак МУП-а

Видовић је међутим, на саслушању, као осумњичени за кривично дело угрожавања безбедности, изјавио да је рекао да је “лак на потезању оловке” и да ће писати кривичне пријаве и покретати друге поступке. 

Записник са саслушања

Јасно је већ из саме изјаве правнице да оптужба “лак на обарачу” никако не иде у контекст онога што је сама рекла да је Видовић рекао, а то је писање и покретање поступака. Очигледно је била реч о потезању оловке, а не потезању пиштоља. Ипак, власти су једва дочекале да исконструишу фабриковану кривичну пријаву против Видовића.

Мотив је лако пронаћи, јер је пре неколико дана управо Видовић као лидер синдиката Слога, правним путем натерао в.д. директора ужичке болнице да повуче одлуку о забрани уласка невакцинисаним медицинским радницима који се враћају са одмора или боловања без ПЦР теста. Тиме је забо прст у око режиму који, кршећи Устав Србије, покушава да натера сво становништво Србију на обавезну вакцинацију експерименталним вакцинама чије дејство ћемо тек сазнати у годинама које долазе. Зато режиму највећи проблем представљају запослени у здравству, који ни сами не верују ковид вакцинама.  

Наравно, како нико не може бити отпуштен или на други начин да трпи због законите синдикалне делатности, све указује на то да је ова кривична пријава исфабрикована како би се отупела оштрица борбе против присилне вакцинације. Подсетимо само да је и лажно пријављивање кривично дело.

На који начин је Видовић победио директора ужичке болнице и дао рецепт за остале, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б., Фото документација: Синдикат Слога

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА