Најновије

БРНАБИЋ: Председник Србије није убијао!

Уместо да као озбиљни људи кажете - уједињени смо против убица и криминалаца - не, уједињени смо са убицама и криминалцима против Александра Вучића и Владе Србије, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић, констатујући да је део опозиције "дотакао ново дно".

Ана Брнабић (фото: Јутјуб)

„Када се ради о убицама и криминалцима какви су Миљковић и Беливук, а сви смо могли да се уверимо у то шта су ти људи радили, онда је једино нормално да, без обзира на политичку припадност, кажете – хајде да се зарад ове земље и њених грађана ујединимо и подржимо борбу против таквих кримналаца“, рекла је Брнабић у Скупштини Србије.

Нормалан човек, иоле пристојан, никада себи не би дозволио да каже или помисли – види, можда то могу да искористим у сврху политичке борбе, да себи подигнем рејтинг и да некога срушим са власти, навела је она.

Брнабић је рекла да се то данас догађа у Србији, алудирајући на исказе Марка Миљковића и Вељка Беливука које су поједини медији објавили.

Не ради се о томе шта они говоре, већ ко и како користи њихов исказ, речи и лажи. Да ли можете да кажете да таквим психопатама и убицама верујете више него било коме другом на овом свету – некоме ко, за почетак, није убијао, какав човек каже – више верујем Беливуку и Миљковићу него легитмно избараном председнику земље, упитала је Брнабић.

Како је то неко искористио, у ком циљу, то ми је скандалозно. Изузетно је тужно да сте политички немоћни и безидејни и да су вам релевантне речи Миљковића и Беливука и да се на њих позивате и цитирате их.

Брнабић је рекла да сва њена подршка иде председнику Александру Вучићу и министру Александру Вулину, који је брутално нападнут „само зато што ради свој посао одговорно и како треба“.

Ана Брнабић каже да је споразум о „Отвореном Балкану“, који је озваничен у Скопљу, „једна од најлепших ствари које су нам се политички и економски десиле од сукоба 90-тих година“.

Брнабић је рекла да је тај споразум, који су постигли председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније, Зоран Заев и Еди Рама, „једна од ствари која је у овом тренутку за нашу економију и квалитет живота можда најважнија иницијатива“ и да „шаље сигнал разумевања“.

„Данас су потписани споразуми за три важне ствари: о лакшој трговини и транспорту робе, слободном кретању људи, и сарадњи у случају природне катастрофе. Генерално, од данас смо сви много јачи“, оценила је Брнабић.

Премијерка је додала да се прогнозира да ће, када дође до пуне сарадње предвиђене иницијативом „Отворени Балкан“, „потпуна слобода кретања капитала, услуга и људи, нашем БДП допринети са три одсто“.

Лидери ПОКС-а и Метле упутили драматичан позив због напада не Републику Српску, опширније ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА