Најновије

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ КУРТИЈА: Нисам знао да нам треба одобрење за Мини Шенген

Ако Аљбин Курти не разуме добре ствари које доноси иницијатива о регионалној сарадњи и својим порукама осваја простор, затварањем, а не отварањем Приштине, много греши, констатовао је данас председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Он је тако у Скопљу одговорио на питање новинара о оцени Куртијевог кабинета против иницијативе твз. „Малог Шенгена“, уз називање Едија Раме колаборационистом.

„Курти је рекао да Рама српски колаборациониста, што је тешка оптужба, али то говори више о Куртију него о Рами“, рекао је Вучић.

Он је истакао и да Рама ради добре ствари за своју земљу и народ.

„А, што то Курти не разуме и мисли да је време да шовинистичким порукама осваја простор, затварањем Пришитне, а не отварање, претњама и уценама, а не сарадњом, веома греши, али немам ништа против тога“, рекао је Вучић.

На констатацију Куртија да иницијатива нема одобрење, Вучић је одговорио:

„Нисам знао да нам треба његово одобрење… Али, лепо је када неко има високо мишљење о себи.

На питање да ли онда иницијтиву не разуме ни покрет Двери, које оцењују да је то помагање „великоалбанском пројекту“, Вучић је рекао да су Куртијеве речи најбоље објасниле такав став.

„Ако политичари не разумеју шта за Србију значи да извози и увози робу без дажбина, чекања… Дете у основној школи зна да направи разилку…“, рекао је Вучић.

Додао је, међутим, да не мисли да је Обрадовић имао злу намеру, већ, како каже, прича оно што је лепше и лакше, па спомиње „Мини Шенген“ са Црном Гором и РС.

„А, како са Црном Гором, када они не желе, како са РС која није међународно призната држава, уследиле би одмах санкције….

Поновио је да ко жели може да се прикључи иницијативи, може, ко не жели не мора.

„Хистерија неразумевање увек су постојале у предворју великих идеја и ствари које се дешавају – рекао је Вучић и подсетио да су се он и Рама, како је испричао, срели у Београду пре шест година први пут, а гледали се и размишљали само како да се не виде. А, данас разматрамо отварање граница… Тако је било и са ЕУ, на почетку велика мржња, а онда су се људи сетили да направе мир, успех и тако је било. Треба да сарађуејмо, отварамо земљу и зарађујемо више“, закључио је Вучић.

Ево колико можете да добијете робије ако Србе или Српску назовете геноцидним! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА