Најновије

ПИКСИ И ТАДИЋ ПРЕД МЕЧ СА ШВЕДСКОМ: Лига нација није пријатељски турнир, о Катару још ни речи (ВИДЕО)

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић и капитен орлова Душан Тадић одржали су конференцију за новинаре пред последњи прозор Лиге нација.

Фото: Јутјуб

Прво питање селектору поставио је новинар Газете дело спорт кога је занимао коментар на лошу форму Душана Влаховића у Јувентусу и да ли ће се можда Пикси одлучити на два нападача против Шведске, тачније да упари Влаховића.

О ВЛАХОВИЋЕВОЈ ФОРМИ

- Очекивао сам неко питање о утакмици, не о Влаховићу. Гледајте, Влаховић ради напорно у Србији, срећан је што је овде, мотивисан је за наредне две утакмице. Као селектор сам веома задовољан... Можда у Италији очекују да постиже голове на свакој утакмици, Серија А је тешка... Све у свему, он је сјајан момак, жртвује се и очекујем да за Србију буде ту. У одличној је физичкој спреми, нема повреда - одговорио је Пикси, а о два нападача додао:

МОГУ ЛИ ВЛАХОВИЋ И МИТРОВИЋ ЗАЈЕДНО?

- Све је могуће, на крају смо овог  турнира. Још две утакмице су нам остале. Желимо да будем у конкуренцији за прво место, а утакмица против Шведске биће тешка. Мораћемо да урадимо шта год је потребно да победимо. Потребна су нам три бода. Да ли ћу играти са Митровићем и Влаховићем? Обојица су сјајни нападачи и не видим проблем да буду заједно на терену. Када имате два мађионичара, не видим разлог да не играју заједно.

ЛИГА НАЦИЈА

- Лига нација није пријатељско такмичење. Бодови се броје и важно је. Обе утакмице очекујемо у сјајној атмосфери, играчи су мотивисани, знамо да не постоје лаке утакмице. Јучерашње утакмице и оне од пре то показују. Сви желе да направе изненађење, а ми знамо наш фокус. Желимо да играмо добро против Шведске, да играмо леп фудбал и да на крају дођемо до резултата.

ТАДИЋ О КРИТИКАМА НА РАЧУН ФОРМЕ

- Када сте најстарији у екипи и када сте капитен, наравно да то некима не одговара. Поготово када сте странац у некој земљи... Поготово ако не постигнете гол или не наместите, и увек сте ви на удару. И то је нормално. Играчи са највише квалитета треба да преузму одговорност и када треба и када не треба. Потребно је да знаш ко си и шта си, треба да останеш гладан и жељан успеха. То је најважније.

ФОКУС НА ШВЕДСКОЈ, О НОРВЕШКОЈ ПОСЛЕ СУБОТЕ

- За разлику од јуна када смо имали напоран темпо, овде је само две утакмице. Нема простора ни потребе за импровизације, нечим што бих ја вас импресионирао. Фокусирани смо на сутрашњу утакмицу, нисмо причали о Норвешкој. Ово нам је приоритет и то тако треба да остане. Играчи знају коју одговорност носе, да увек треба максимум када се игра за национални тим. Императив је победа, али неће бити лако. Пуно поштујем Шведску, а на крају све зависи од нас. Ако ми будемо на свом месту, а морамо да будемо... Сматрам да две утакмице носе велику важност... Никаква трагедија није и ако не будемо први. Али немојте да сумњате да ћемо покушати да дођемо до победа.

ПИКСИ О ДЕБИТАНТИМА

- Имамо Митровића као Топаловића. Нису дошли овде да се сликају, иако јесу згодни момци... Дошли су да упишу деби за национални тим. Када ће и да ли ће, хоће сигурно... Када, то ћете видети.

О ЕРАКОВИЋУ ПОСЕБНО

- Немам дилему око тима, само не могу да кажем. Пре три дана је створена слика и то је тако. Сваки дан се само потврђује то неко размишљање. Немамо Миленковића због повреде, али играмо са тројицом позади, па неко мора да игра. Нећемо оставити празно место, а ко ће бити, то ћете видети сутра. Србија ће изаћи са тимом за који сматрам да може изнесе терет и изазов, који се зове Шведска. Ко год буде био позади, немам дилему да ће одиграти врхунски и онако како се очекује. Немања Гудељ је отишао кући, а има и што се тиче здравствених ствари, које ми као тренери морамо да прихватимо. Видећемо, ради се о тројици играча, да видимо како ће спавати и како ће се пробудити.

ШТА ЈЕ СА САМАРЏИЋЕМ?

- То је за сада небитна тема. Што се нас тиче учинили смо шта је потребно. Хајде да сачекамо март, када дође време причаћемо и томе - одговорио је селектор на питање о контроверзама везаним за име Лазара Самарџића који никако да се одлучи је ли Србин или Немац.

О КАТАРУ СЕ ЈОШ НЕ РАЗМИШЉА

- Све је усмерено ка Шведској и Норвешкој. Када све ово прође, наравно да ћемо кренути да размишљамо о Мундијалу. Разумем медије, људе, не прође минут а да ме неко не сретне и пита да ли се спремам за Катар. Али, морамо да се понашамо одговорно, а када дође време... а доћи ће брзо, онда ћемо размишљати и о томе. У подсвести вероватно неко размишља, али нисмо причали о Катару. То је секундарна ствар за нас у овом тренутку.

КАПИТЕН О САРАДЊИ СА НАПАДАЧИМА

- Увек сам у служби тима, да их храним лоптама... Пуно ми је срце када дају голове. Свако ће доћи до изражаја када пратимо инструкције Мистера. Голови ће доћи сами по себи, само да се опустимо.

ШВЕЂАНИ ДОЛАЗЕ ОСЛАБЉЕНИ

- Не интересује ми тим Шведске и ко ће играти и да ли ће играти. Мој тим ме интересује, наравно да знам ко игра за Шведску, али то је довољно да ја знам, нећу њих да оптерећујем - рекао је Пикси.

О ИЗОСТАНКУ ПУБЛИКЕ И КАРНЕВАЛСКЕ АТМОСФЕРЕ

- Имаћемо младост на трибинама, а то је додатан мотив и већа одговорност да им пружимо задовољство и да им та утакмица остане у добром памћењу. Верујем да ће тако бити. Није нам драго због казне, али смо је прихватили. Ово је једна од последњих опомена, да не долазимо у ову ситуацију. Баш је бизарно да у утакмици пред одлазак на Мундијал носиш ту казну на леђима. То је безвезе, али на овим просторима никада није лако - рекао је Пикси, а Тадић се надовезао:

- Биће деце, то је додатна одговорност јер они треба да оду са стадиона пуни утисака и да маштају да постану фудбалери. Да буду пуни утисака и да када дођу кући, да не могу да спавају. Те ствари се не заборављају.

УОЧИ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Два кола пре краја Србија има три бода мање од лидера у четвртој групи Б Дивизије, Норвешке, која ће угостити орлове у уторак од 20.45. 

Да би тај меч имао резултатски значај, Србија мора у суботу да савлада Шведску.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА