Најновије

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ: Ствари излазе на чистац, Вучић ће пасти са власти на теми Косова и Метохије

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић данас је у изјави медијима оштро критиковао став председника Србије Александра Вучића да прихвати тзв. план о нормализацији односа Србије и Косова.

Он је оценио да се Вучић још једном „показао као слаб и понизан преговарач“ који, према његовим речима, не уме да брани интересе Србије.

„Вучић је поклекао и прихватио илегалну сепаратистичку државу после кратког састанка са неколико амбасадора који су му мало припретили“, каже лидер Ослобођења.

Oн је подвукао да је статус Косова и Метохије дефинисан Уставом Србије и Резолуцијом 1244, те да никакав притисак амбасадора нити референдуми који се сада помињу то могу да промене

„Прича о референдуму је само бацање прашине у очи грађанима Србије и давање подршке Вучићевој политици“, сматра Ђорђевић

Прихватање европског плана Ђорђевић назива „издајом“, „кршењем домаћег и међународног права“ и „гажењем српског устава и српске историје“, те позива све родољубиве организације,

Српску православну цркву, академску заједницу, као и патриоте широм Србије и српске дијаспоре да се томе одупру.

Председник Ослобођења је подсетио да је овај покрет упозоравао јавност да Вучић иде ка пузећем признању независности Косова, те да је то било јасно када је претходних година електроенергетски систем у покрајини предат Приштини и када је прихваћен споразум око регистарских таблица.

„То су била јасна упозорења за све који су хтели да виде, а нажалост многи на политичкој и јавној сцени су се правили да не виде.“

Ђорђевић је објаснио да посебно мисли на опозиционе странке, које сада „глуме изненађење и затеченост“, те немају никакав одговор на велеиздају.

„И грађанска и такозвана патриотска опозиција не схватају да је Вучић на тему Косова дошао на власт, а на теми Косова ће и пасти. Право је питање зашто опозиција сада млако реагује, то нека оцене грађани“, каже лидер Ослобођења.

Он закључује да су ствари сада „изашле на чистац“ и да ће сви политички и друштвени актери морати да се определе „да ли су за Вучића и издају Косова, или су против“.

Руси поступно напредују дуж свих 815 километара фронта – следи напад на Орехов

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА