Најновије

Владимир Путин: Евроазијска унија може да постане моћан независни пол мултиполарног света

Председник Русије Владимир Путин рекао је да Евроазијска економска унија има све могућности да постане један од моћних независних полова мултиполарног света, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Кремља.

„Унија има све могућности да постане један од моћних, независних, самодовољних полова који формирају мултиполарни свет, да буде центар привлачења свих независних држава које деле наше вредности и теже сарадњи са Евроазијском економском заједницом“, истиче се у саопштењу, преноси Спутњик.

Председник Русије је назвао актуелним задатком за Унију смањење ризика које ствара коришћење страних валута и платних система у међусобној трговини.

Такође, према речима шефа руске државе, хармонизација финансијских тржишта треба да створи повољне услове да капитал земаља чланица остане у оквиру асоцијације и инвестира се у националне привреде.

Владимир Путин је позвао и на проширење веза Евроазијске економске уније, укључујући преговоре о слободној трговини са Уједињеним Арапским Емиратима и Индонезијом.

„Намеравамо да учинимо све што можемо да помогнемо да се заврши посао на сличним споразумима са Египтом, Ираном и Индијом, као и да активирамо нове преговарачке стазе, укључујући са Индонезијом и Уједињеним Арапским Емиратима“, написао је Путин.

БИТКА ЗА БАХМУТ: Вагнеровци пресецају кључни пут снабдевања Украјинцима - борбе трају и на северу града (МАПЕ)

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА