Најновије

НОВА ПОЛИТИЧКА СНАГА ЗА ПРОРУСКУ УКРАЈИНУ: Окупиће се милиони људи да сруше Зеленског (ВИДЕО)

У Украјини има људи који се не слажу са курсом председника Владимира Зеленског, треба их ујединити у један покрет, рекао је украјински опозициони политичар Виктор Медведчук у интервјуу за RT.

Украјина и Русија (Фото: РИА Новости)

"Неопходно је да и у Русији, и у Украјини, и на Западу, чују глас друге Украјине. И она постоји. представља Украјину и каже да се украјински народ ујединио по питању антируске хистерије и пећинске русофобије. То није тако", изјавио је Медведчук.

Он је нагласио да данас треба поставити питање не о томе каква ће бити будућност Украјине, већ о будућности Украјинаца, „јер данас, заправо, Украјина не постоји“: земља не испуњава статус независне , демократске, правне и друштвене власти.

Она је престала да буде суверена од 2014. године, када је дошла под потпуну спољну контролу Запада, додао је украјински опозиционар.

„Када ујединимо људе, сазнамо њихов став, а из неког разлога сам сигуран да је то став против власти, против Зеленског, онда ће бити потпуно другачије. Овај покрет ће разоткрити чињеницу да је Украјина монолитна у својим ставовима, у својој наводној подршци Зеленском и његовом злочиначком режиму“, рекао је Медведчук.

Шта ће тачно ово удружење радити, ко ће га представљати, одлучиваће милиони људи, изразио је уверење.

Он је нагласио да је реч о Украјинцима који су и у Украјини, и у Русији, и у другим земљама.

"То су милиони који се не слажу са поступцима Зеленског. Треба их искристалисати данас, треба их ујединити заједничким идејама, заједничким представљањем", објаснио је Медведчук.

Према његовим речима, он ће наставити своје активности, упркос чињеници да је Зеленски дао наређење да га уништи као политичара. Настављају се судске расправе у кривичним предметима, браниоци опозиције бране његове интересе.

Украјина може имати будућност само ако престане да буде милитаристичка и удаљи се од идеологије неонацизма, нагласио је Медведчук. Поред тога, неопходно је стати на крај политици Зеленског, који је земљу претворио у војни полигон како би цео Запад супротставио Русији, закључио је он.

У Украјини су против Медведчука покренути кривични поступци, укључујући чланове закона о издаји и промовисању тероризма. Зеленски му је одузео украјинско држављанство, а Врховна рада му је повукла посланички мандат. У априлу 2022. Медведчук је ухапшен по наређењу председника, а касније је предат руској страни у оквиру размене заробљеника. Сам Медведчук кривичне истраге против њега сматра политичким прогоном.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА