Најновије

ПРОНАЂИ И УНИШТИ! Русија шаље роботе на фронт, моћан одговор на немачке и америчке тенкове

У среду су Вашингтон и Берлин саопштили да су спремни да Кијеву обезбеде тенкове М1 Абрамс и Леопард 2 у наредним месецима. Одлуке су донете док Русија наставља своју специјалну војну операцију у Украјини.

Фото: ТВ Звезда

Ударна верзија робота маркер руске производње биће способна да погоди главне борбене тенкове немачке и америчке производње, који ц́е бити испоручени Украјини, рекао је Дмитриј Рогозин, бивши генерални директор руске федералне свемирске агенције Роскосмос.

Он је објаснио да контролни систем робота садржи електронски каталог са сликама циљева у видљивом и инфрацрвеном опсегу, који помаже Маркеру да аутоматски детектује непријатељски војни хардвер.

"На пример, чим почну испоруке тенкова Абрамс и Леопард украјинским трупама, Маркер ће бити опремљен одговарајућим електронским имиџом за откривање и уништавање америчких и немачких тенкова противтенковским вођеним пројектилима", рекао је Рогозин.

Он је истакао да Маркер такође може да одреди приоритете непријатељских циљева када је на фронту.

Бивши шеф Роскосмоса је рекао да ће у фебруару четири робота Маркер бити испоручена у регион Донбаса, где се очекује да ће ући у службу убрзо након што прођу низ тестова.

Рогозин се огласио након што је немачки министар одбране Борис Писторијус објавио одлуку Берлина да пошаље 14 тенкова Леопард 2 у Украјину, нешто што је уследило након што је амерички председник Џо Бајден рекао да ће Вашингтон Кијеву испоручити 31 тенк Абрамс.

Руска амбасада у Немачкој упозорила је да "ова изузетно опасна одлука (Берлина) пребацује украјински сукоб на нови ниво застоја". Портпарол Кремља Дмитриј Песков је са своје стране рекао новинарима да испоруке оружја Украјини од стране западних земаља сведоче о њиховој директној и све већој умешаности у сукоб.

"Постоје сталне изјаве из европских престоница и из Вашингтона да слање разних система наоружања, укључујући и тенкове, у Украјину ни на који начин не значи умешаност ових земаља или алијансе у непријатељства која се воде у Украјини. Ми се категорички не слажемо са ово", додао је Песков.

Москва је више пута упозоравала да САД и њени савезници шаљу војну помоћ Кијеву доприносе продужавању украјинског сукоба. Руско Министарство спољних послова саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоруком оружја Кијеву и да ће сваки конвој оружја за Украјину постати легитимна мета руских снага.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА