Најновије

ВОЛИ НАФТУ: Трамп поновно потврдио пљачкашке намере у Сирији! Асад због искрености назива „најбољим“ америчким председником!

Доналд Трамп не покушава да сакрије истинску политику и намеру Вашингтона иза приче о слободи и демократији, и то га чини "најбољим америчким председником", рекао је сиријски председник Башар Асад.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

"Остали смо и задржали нафту", поново је саопштио Трамп, потврдивши главни интерес САД-а у Сирији и стављајући до знања да би за све мање уносне напоре попут очувања мира и обнове опустошене земље требало да брине неко други.

"Други људи могу патролирати границом Сирије ... нека их, они се боре хиљадама година."

Трампов потпуно отворени приступ похвалио је сиријски председник Асад, који је у недавном интервјуу напоменуо да председници, лауреати Нобелове награде за мир увек представљају „браниоце људских права и племенитих и јединствених америчких вредности“, а не „криминалце који представљају интересе америчких лобија".

Одајући Трампу признање на искреним речима, Асад је напоменуо да пропадајућа морална фасада само открива оно што је увек било ту.

Нафтна поља у провинцији Дер ез Зор, источно од реке Еуфрат, заузеле су курдске снаге које подржавају САД, за време док су напредовале према терористичким снагама "Исламске државе". Након што је повукао своје „саветнике“ са сиријско-турске границе, Вашингтон није скривао чињеницу да задржава илегално војно присуство у том подручју како би Дамаску ускратио приступ својим природним ресурсима.

Према руским проценама, сваког месеца САД прокријумчаре из Сирије сирове нафте у вредности од 30 милиона долара, не само кршећи међународно право, већ, иронично, и кршећи сопствене једностране санкције против државе разорене ратом.

Амбасадорка у Софији позвана на разговор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА