Најновије

ТРАМПА БРАНЕ САРАДНИЦИ: "То што је урадио са Украјином није за опозив"

Келиен Конвеј, једна од најближих сарадница америчког председника, правда његов разговор са украјинским председником и истакла није урадио ништа за опозив.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

"Ништа од тога није ни тешко кривично дело, нити мањи прекршај", рекла је Конвеј за CNN, коментаришући основ због којег су демократе покренуле истрагу о опозиву Трампа.

Истрага о опозову Трампа покренута је 24. септембра у доњем дому Конгреса, пошто је анонимни узбуњивач пријавио да је председник САД у разговору са украјинским лидером Володимиром Зеленским злоупотребио положај и угрозио националну безбедност тиме што је обуставио исплату војне помоћи Кијеву док Зеленски не покрене истрагу о пословању сина демократе Џозефа Бајдена у Украјини.

Ипак, Келиен Конвеј је рекла да не зна да ли је Трамп инцијално условио исплату војне помоћи истрагом о Бајдену.

"Комотно могу да кажем да Трамп никада није поменуо "услугу за услугу" или 2020. годину у телефонском разговору са Володимиром Зеленским...Да будемо поштени: у том разговору се не помиње заустављање исплате помоћи, коју су на крају добили", рекла је Конвеј, преноси Глас Америке.

Демократе су негирале ове тврдње Беле куће. Конгресмен Елиот Енгел је за ABC рекао да је председник нелегално задржао исплату тог новца који је Конгрес претходно одобрио.

Трамп је написао на Твитеру да су "многи слушали његов разговор са украјинским председником и да се нико није жалио", због тога што је "разговор био потпуно примерен, чак савршен". "Мој рејтинг унутар Републиканске странке је 95 одсто", написао је Трамп.

Конвеј је за CNN рекла да "Џо Бајден није заштићен од последица својих некадашњих потеза" када је, за време мандата Барака Обаме заједно са европским лидерима притискао Украјину да отпусти државног тужиоца јер није истраживао корупцију на највишем нивоу.

Бајденови су негирали све оптужбе које им се стављају на терет.

Турци кренули на Курде, али је онда уследила брутална одмазда! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА