Најновије

СТО МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА: Трамп понудио Ердогану паклени трговински уговор!

Председник САД Доналд Трамп предложио је турском лидеру Реџепу Тајипу Ердогану трговински уговор у вредности од 100 милијарди долара под условима који одговарају републици, као и помоћ у решењу ситуације око санкција које Вашингтон треба да уведе против Анкаре због куповине руских противваздушних ракетних система С-400, пише Вашингтон пост.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Наводи се да су слични предлози америчког лидера за побољшање односа између САД и Турске садржани у писму које је турском председнику упућено прошле недеље.

Како је саопштио извор листа, вашингтонска администрација инсистира да се С-400 не уводи у употребу, како они не би могли да „имају приступ средсвима комуникације и заштите америчког ловца Ф-35“. У таквом случају, Анкара се може вратити програму развоја вишенаменског ловца Ф-35 и избећи санкције, преносе РИА Новости.
 
Амерички законодавци ће, највероватније критиковати ове предлоге председника САД, јер се многи сенатори и конгресмени залажу за увођење ограничења против Анкаре. Како наводи лист, управо ове услове је Вашингтон и предлагао Анкари у октобру са циљем да се заустави операција у Сирији, али су покушаји остали неуспешни.

Турски председник допутовао је у САД, где ће с Трампом разговарати о куповини најновијег борбеног авиона, руских и америчких ПВО система С-400 и Патриот, као и о ситуацији у Сирији.

Пентагон има машину која људе препознаје по откуцајима срца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА