Најновије

ДОЊЕЦКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА СПРЕМНА! Ускоро референдум о самоопредељењу!

Председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин најавио је спремност за одржавање другог референдума о самоопредељењу.

Војска ДНР. (Фото: ria.ru)

Раније је опуномоћени изасланик, шеф Министарства спољних послова ДНР-а Наталија Никонорова позвала чланове Савета безбедности УН-а да путем међународно признатог референдума сазнају шта становници региона желе.

„Чињеница да говоримо о спремности републике да поново примени механизам директне демократије заправо је био наш сигнал светској заједници: нисмо изгубили, већ само ојачали нашу веру у слободу, хуманизам и људска права. Спремни смо да поново покажемо своју жељу за тим идеалима и вредности због којих је народ 2014. изашао на улице“, рекао је Пушилин за РИА Новости.

Према његовим речима, такође је важно скренути пажњу светске заједнице на посвећеност Донбаса потпуном поштовању норми и принципа међународног права.

„У ту сврху изражена је спремност да се помогне било којим међународним посматрачима у случају да се донесе одлука о спровођењу поступка изражавања, тачније, потврде воље народа Донбаса“, додао је Пушилин.

Он је нагласио је да међународна заједница треба јасно да схвати да је украјински монопол над извештавањем и тумачењем догађаја у Донбасу бесмислица и чак, у извесној мери, помоћ злочинима које Кијев чини над становницима Донбаса.

„Због тога би светска заједница, коју заступају УН, требало много детаљније да проучи све околности и упозна се са положајем обе стране у сукобу“, закључио је Пушилин.

Скупштина Црне Горе поново усвојила измене Закона о слободи вероисповести! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА