Најновије

Руски војни експерт о пет потеза Русије који могу у потпуности зауставити моћ САД

Русија треба компетентно да разради своју спољнополитичку стратегију у вези са тренутном ситуацијом која је настала на међународном плану.

Руска војска (Фото: Правда)

До овог закључка дошао је познати руски војни стручњак Виктор Баранец, коментаришући агресивне планове Сједињених Америчких Држава. Он је недавно објаснио како је Русија способна да у потпуности осујети непријатељске планове Сједињених Држава, као и да утиче на спољну политику Вашингтона.

Виктор Баранец је, коментаришући односе Русије и Сједињених Држава, у позадини преговора у Женеви, скренуо пажњу на чињеницу да је Москва у могућности да победи Вашингтон у геополитичкој конфронтацији помоћу пет потеза.

Стога би руско руководство требало да разради спољнополитичку стратегију испитивањем слабости Сједињених Држава.

Према речима војног стручњака, Русија је способна да „нападне“ Сједињене Државе тамо где Вашингтон то уопште не очекује.

Москва би могла да врати балистичке ракете на Кубу, нишанећи главне америчке стратешке циљеве.

Истовремено, руска команда разрадиће могућност изградње пуноправне војне базе у Венецуели. У новом објекту биће смештени авиони руских ваздухопловних снага, као и ратни бродови и подморнице.

Трећи корак, који ће Русији омогућити победу у геополитичкој конфронтацији са Сједињеним Државама, биће одлука о војној и економској сарадњи са Ираном. Москва може изазвати панику у Сједињеним Државама једноставно нудећи Техерану помоћ у развоју балистичких пројектила.

„Четврти корак је склапање пријатељства са Северном Корејом. За почетак, могу једноставно послати шефа дипломатије и министра одбране у пријатељску посету Пјонгјангу“, рекао је Баранец и подсетио да Северна Кореја има војску која броји 1,5 милион војника и 80 подморница.

Москва би такође требало да спроведе још један међународни савезнички програм. Русија треба да ојача свој однос са Кином предлажући Пекингу војни савез који ће брзо и ефикасно елиминисати америчку војну претњу.

Стручњак је изразио уверење да ће ових „пет потеза“ омогућити Русији да у потпуности неутралише улогу Сједињених Држава као геополитичког противника, као и да озбиљно угрози позицију Вашингтона у многим важним спољнополитичким питањима.

Шешељ открио шта се крије иза Резолуције о Сребреници. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА