Најновије

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ОДМАХ РЕАГОВАО: Оштро осуђују најновији ракетни напад, послата јасна порука Либану и Израелу

САД осуђују ракетне нападе на Израел који су извеле оружане групе са територије Либана, саопштио је данас Стејт Департмент. Истовремено, саопштено је да ће САД наставити да сарађују и са израелском и са либанском страном како би се смањиле напетости у том региону, пренео је Ројтерс.

Израел. (Фото: Јутјуб)

- Ми апсолутно осуђујемо ракетне нападе оружаних група базираних у Либану, а који су изведени на Израел - рекао је новинарима портпарол Стејт Департмента Нед Прајс.

Три ракете испаљене су раније данас из Либана на израелску територију и војска је узвратила, саопштила је израелска војска. Нема, међутим, информација о штети или могућим жртвама, преноси агенција АП. Саопштење израелске војске је уследило након што су се на северу Израела огласиле сирене које упозоравају на могући ракетни напад из Либана.

Две ракете пале су унутар израелске територије, саопштила је војска и додала да је артиљеријском ватром узвратила Либану. ТВ канал "Канал 12" је известио да је једна ракета експлодирала на отвореном простору, а другу је пресрео израелски одбрамбени систем, познат као "Гвоздена купола".

Америка спремила 100 милиона долара за страну земљу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА