Најновије

Лажни патриотизам напредњака: Спрем'те се, спрем'те избори

Власт оличена у Српској напредној странци и сателитима, који себе називају њеним коалиционим партнерима, по устаљеној форми глуме велике патриоте пред изборе. Најновији покушај манипулације грађана јесте увођење интонирања химне у школама. Сам чин не би требало да буде споран, али мотиви власти за тако нешто су и те како спорни.

Иза сваког "патриотског набоја" СНС и њихових сателита крије се одређени политички мотив, односно покушај придобијања лаких политичких поена. Уосталом, напредњаци су на тај начин и дошли на власт, говорећи бајке о одбрани Косова и Метохије, а по доласку на власт потписали су Бриселски споразум којим су се укинуле институције државе Србије на простору јужне српске покрајине.

Увели су прошле године државни празник Дан српског јединства, слободе и државне заставе, а ту исту заставу њихови чланови брже-боље су бацили након једног од митинга у смеће. И то не једну, него на десетине застава су побацали у канте и на под, где је свако могао да прође и згази симбол српске државе.

Какав је однос напредњака према застави Србије, говори и чињеница да је једна од учесница ријалити програма газила заставу уживо на националној фреквенцији, притом изводећи еротски плес. Има ли већег понижање за симбол једне државе од тога?

С једне стране, некако баш када се спремају избори, напредњаци одлучују да уведу интонирање химне у школама. О томе да ли је одлука исправна или не може се расправљати, али већа расправа би требало да се води о напредњачким намерама.

Док се СНС буса у прса и "брани Српство" у Црној Гори, Миловим присталицама на Цетиње у помоћ је притрчао и Ненад Чанак, редовни гост политичких емисија на националној фреквенцији.

С друге стране, Владимир Ђукановић познатији као Ђука, србује испод шатора на испраћају у војску сина Драгана Ј. Вучићевића. И док Ђука пева "Спрем'те се, спрем'те четници", како би показао колика је Србенда, његова странке пева "Спрем'те се, спрем'те избори". С друге стране Дрине, министар Александар Вулин у националном заносу пева "Певај Србијо", с ким другим него са Додиком.

Колико је апсурдан напредњачки наводни патриотизам и национализам, говори чињеница да су пријатељи председника СНС у свету сви они који нарушавају националне интересе, почевши од Ердогана, преко Меркелове, па све до Ђукановића и Бајдена. Док Вучићеви пријатељи агитују да Косово призна што више земаља, наоружавају војску такозваног Косова, а сам Вучић се договора са приштинским властима, све науштрб националних интереса Србије.

На крају крајева, ни интонирање химне, ни певање под шаторима и са Додиком, махање заставама, као ни приче о "српском свету" неће сакрити праву истину о овој власти. Власт која има "партизана" Вулина, "четника" Ђуку, па све од либерала до конзервативаца, успела је да створи политички хибрид у коме су сви добродошли, уколико ће поштовати искуључиво реч Вође. У таквом хибриду места за "србовање" постоји само пред изборе или с времена на време, како би се очувао рејтинг.

Спремали бомбе за патријарха и Јоаникија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА