Најновије

УКРАЈИНСКА САБОТАЖА НА КРИМУ: Субверзивни напад на гасовод

Украјинска обавештајна служба одговорна је за субверзивни напад на кримски гасовод који се догодио 23. августа ове године, саопштила је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).

Крим (Илустрација: Гугл мапе)

„Утврђено је да је саботажу организовала територијална јединица Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине у граду Херсону, такозвана оперативна служба „Таврија“ уз учешће Меџлиса Татара са Крима “, наводи се у саопштењу ФСБ, преноси ТАСС.

Како се наводи, 4. септембра ове године припадници ФСБ Русије ухапсили су становнике Крима, заменика председника Меџлиса Наримана Џелалова који је био посредник и директне извршиоце саботаже Асана и Азиза Ахметова.

Извршиоци су путовали у Украјину у град Херсон, где су их војни обавештајци обучавали за рад са експлозивима, а обећано им је око 2.000 долара за обављену саботажу.

ФСБ је саопштила да им експлозив у јуну достављен на Крим, а напад је планиран за Дан независности Украјине.

Руске власти на Криму саопштиле су да су непознате особе 23. августа оштетиле гасовод у брдском делу региона, који је наредног дана, након што је поправљен, поново почео са радом.

Јуче је суд одредио задржавање четворо осумњичених за саботажу на гасоводу, и одлучио да вођа кримских Татара, Нариман Џелалов, буде задржан у притвору два месеца због сумње да је учествовао у овом нападу.

Какав велики договор су склопиле Русија и Турска, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА