Најновије

Вакцинаши тврде да су у праву, а плаше се суда! Ковид пасоши су кривично дело!

Јавно заговарање и позивање на дискриминацију је такође кривично дело. Дело дискриминације је учињено ако се једној групи људи (невакцинисанима) поставља услов (тестирање) које се не тражи од вакцинисаних да би остварили право кретања.

Илустрација (Фотио: pixabay. com)

„Очигледно је да нешто морамо да уведемо како бисмо спасавали људске животе, али, из практичних разлога није могуће увести обавезну вакцинацију у Србији.“

То је рекао министар здравља Златибор Лончар. Он је на питање Тањуга о томе да ли се размишља увођење нових мера због повећања броја новооболелих рекао да се нада да ће бројке утицати на људе да се вакцинишу.

„Сваки дан је тема која не може да ми буде јасна да ли ћемо да уведемо обавезну вакцинацију и да ли ћемо да уводимо ово или оно. Да ли је могуће да ми морамо нешто да уведемо да бисмо спасавали људске животе јер очигледно је да нешто морамо. Али, да будемо крајње практични, схватили смо да не можемо да уведемо обавезну вакцинацију, јер је нису ни увеле одређене земље Европске Уније и био би проблем на европском суду да ли у Стразбуру или неком другом“, објаснио је министар.

Додаје да му поред полемика о вакцинацији, нису јасне ни оне око увођења „ковид пропусница“.

„Поједине земље увеле за вакцинисане грађане то да могу да иду и у биоскопе и у позоришта и на утакмице, а ми и од тога правимо полемику“, закључио је он.

Јавно заговарање и позивање на дискриминацију је кривично дело. Дело дискриминације је учињено ако се једној групи људи (невакцинисанима) поставља услов (тестирање) које се не тражи од вакцинисаних да би остварили право кретања.

Ако би вакцина била услов кретања и остваривања других права онда је то такође дискриминација која једној групи ускраћује право кретања на основу личног својства. Стечен ниво основних људских права који се по Уставу не сме умањити не може се суспендовати ни ванредним стањем а члан 25 важи чак и у ванредном стању.

Тестирање као и вакцина је исто што и медицински оглед дакле по Уставу мора бити добровољно. Ниједно основно право као нпр. слобода кретања не сме бити условљено нарушавањем телесног интегритета нити сме бити предмет дискриминације.

Уједињују се Русија и Белорусија! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА