Најновије

ЧЕДА, ЧАНАК И КОМПАНИЈА: Шешељ без длаке на језику о великом проблему о ком сви ћуте! (ВИДЕО)

Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је да је против иницијативе дела опозиције да се смањи потребан број потписа за кандидовање на изборима.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ сматра да су странке које не могу саме да скупе потписе за изборе велики проблем за демократију у Србији.

- Ми смо пристали да то буде за праве мањинске странке, али смо против тога да се странкама већинског народа тај услов смањује. Странка на тај начин треба да докаже да постоји, а ако она не може да скупи 10.000 потписа, она практично у Србији не постоји и зашто онда да иде на изборе? Има ту много странака које чини само један човек - објаснио је Шешељ.

Лидер радикала је рекао да не жели ни да прича о странкама које су имале мање гласова него потписа за изборе.

- О томе и да не говорим... Чеда, Чанак и компанија - рекао  је Шешељ у јутарњем програму Хепи ТВ.

Говорећи о посети Ангеле Меркел Србији, Шешељ истиче да је веома важно што Меркелова није ниједном споменула "независност" тзв. Косова. 

Рио Тинто - да или не?

Лидер радикала каже да је важно то што је Ангела Меркел рекла да је Немачка заинтересована за литијум и да сматра да се литијум мора експлоатисати по највишим еколошким стандардима.

Председник СРС каже да је то развојна шанса за Србију, али да му је Рио Тинто био сумњив од почетка.

- Знам за то његово разорно дејство у другим земљама. Наши одборници у скупштини Лознице енергично су говорили и гласали против уношења у генерални урбанистички план Општине Лозница детаља који се односе на експлоатацију литијума зато што ствар још није потпуно размотрена - рекао је Шешељ.

Лидер радикала каже да је потребна свеобухватна студија о екплоатацији литијума и колико могу бити заштићени наши водотокови, а посебно подземне воде и реку Дрину.

- Ако би се Немачка појавила као озбиљна заинтересована страна и ако гарантује највише стандарде у заштити људске околине, нпр. оне које примењује у Немачкој, онда треба храбро наступити и дати лиценцу за експлоатацију, али да се тај литијум употреби у Србији и да се отворе погони електричних аутомобила у Србији - рекао је др Шешељ.

Лидер радикала је рекао да је тачно да угаљ загађује ваздух, али да без њега Србија не може.

Шешељ сматра да је скупо ићи масовно на соларну енергију.

Американци желе поделу Сирије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА