Најновије

ИНЦИДЕНТ НА ПРОТЕСТУ: Вучићев полицајац насрнуо на активисту (ВИДЕО)

Током блокаде пута Лешје - Плана код Параћина у суботу 11. септембра којом су мештани околних села указали да не желе да овим путем пролазе тешки камиони, дошло је до инцидента, јер је полицијски службеник, како се и види на снимку зграбио активисту Групе грађана "Одбранимо Бабу, Плану и Лешје". Према сведочењу окупљених грађана, активиста ове групе се обратио полицијском службенику и само га питао где су им ваге да мере тежину камиона, након чега је тај службеник претио да ће да га приведе, а онда и физички насрнуо на њега, односно употребио прекомерну силу, без потребе. На крају су их раздвојили, а све време А. С. активиста није пружао отпор нити је приведен, јер није било разлога за то.

Вучићев полицајац насрнуо на активисту (Фото: Фејсбук)

– Још један очит пример да институције ове државе постоје и раде, али само селективно за пробране грађане и „привилеговане“. Познато је да одговорна лица у ПС Параћин не реагују на пријаве када је у питању угрожена безбедност мештана села Лешја и Плане, како због минирања, тако и због преоптерећених камиона који са украденим материјалом пролазе селом и то улицом која у неким деловима не прелази ширину од 4 метара и преко моста који конструкцијски није предвиђен за ту врсту саобраћаја и који је саграђен пре више од педесет година – објашњавају из ГГ „Одбранимо Бабу, Плану и Лешје“.

Они додају да су због ових пропуста против одговорних лица у ПС Параћин и ПУ Јагодина, у априлу 2021. године, поднели пријаву директору полиције.

– Питање за све, па и за оне који на све ово окрећу главу на супротну страну: Када сагледамо и саберемо све чињенице које већ дуже време износимо на овој страници, у каквој ми то држави живимо сада и какву ћемо је оставити нашој деци и унуцима – питају мештани и активисти.

Њихова реакција, блокаде које су организоване, везане су за бесправно експлоатацију, односно како тврде каменолом који је отворен ради без дозволе, а 60 до 70 тешких камиона у току једног дана неповратно уништавају путеве које су сами градили. Уз то, од детонација пуцају куће у околини каменолома, а како тврде пресушују и извори.

Ово није први пут да активисте нападају, чак и из тог каменолома који припада крушевачкој фирми, а активисти и мештани ову борбу воде већ месецима.

Албанија ће лобирати за нова признања лажне државе Косово! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА