Најновије

Шта се догађа када је ово опција: Руски Ту-22М3 спреман да за два сата нападне флоту НАТО у Средоземном мору

У случају претње, руски бомбардери Ту-22М3 спремни су за два сата да нападну снаге НАТО-а на Медитерану извештавају руски медији.

Ту-22М3 (Фото: РИА)

Недавно појављивање у Сирији руских бомбардера дугог домета Ту-22М3 омогућило је руској војсци да прорачуна и направи план да изведе ударац против снага НАТО-а на Медитерану.

Како се испоставило, да би постигли своје циљеве, руским бомбардерима дугог домета било би потребно само око два сата за успешан удар на НАТО бродове у Средоземљу.

Истовремено, сами удари могу бити изведени чак и из ваздушног простора Ирака, што ће значајно скратити време за уништавање непријатељских снага.

У овом тренутку Северноатлантска алијанса покушава да демонстрира Русији своју супериорност на Медитерану.

Како су показале недавне посете руских Ту-22М3 Сирији, у случају сукоба, руски бомбардери дугог домета, које се с правом називају „убицама носача авиона“, могу успешно да нападну бродове НАТО-а у најкраћем могућем року.

Штавише, узимајући у обзир модернизацију инфраструктуре ваздушне базе Хмејмим, дугорочно посматрано Ту-22М3 могу се до 2025. године стационирати на територији руског војног аеродрома, што ће значајно ојачати руско војно присуство у региону.

Погледајте ОВДЕ како изгледа ново српско оклопно возило.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА