Најновије

ЛУДИЛО ВЛАСТИ: Јанковићу потурају да је хтео да убије Вучића

Гостовање председничког кандидата из 2017. године и некадашњег лидера Покрета слободних грађана Саше Јанковића у подкасту “Снага ума”, који се емитује на Нова , подигао је велику буру у прорежимских гласилима. Јанковићева изјава да су га саветовали поједини амбасадору да се приближи Александру Вучићу и да га руши изнутра, прошла је кроз спин центрифугу државних таблоида, па је тако читава прича добила епитет завере чији је циљ убиство председника државе.

Саша Јанковић (Фото: Јутјуб)

У емисији новинарке Миљане Нешковић, бивши омбудсман, Саша Јанковић, изнео је детаље из своје политичке каријере о којима до сада није говорио јавно. Између осталог, испричао је какве је савете добија “са стране”, опсујући као “једној врсти додатног притиска с којим се суочавају људи који се баве политиком у Србији”.

“Уверен сам да је могуће победити ово зло, али пут до победе над Вучићем не иде преко сарадње са њим, нити преко прављења било каквих компромиса, наводно зарад вишег циља. Та линија једном кад се пређе, све границе се губе“. (…)Политички стратези, амбасадори, квазипријатељи… Сви су ми говорили исто. Ти и Вучић сте исто годиште, чак се и познајете, он тебе поштује, треба да будеш супер са њим, па да му се подвучеш под кожу и да у једном моменту све преокренеш. Тако се осваја власт”, рекао је Јановић, напомињући да му је било испод части да уопште такве савете узме у разматрање.

“Треба да седим са неким и да плетем заверу како да постанем калиф уместо калифа? То је ружно. Дешавало ми се и да чујем: ‘Ако нећеш са Вучићем, са ким би могао у СНС-у. У случају да Вучићу откаже срце’. Шта на то човек може да одговори? Хајде да се правимо да то нисам чуо, јер ако прихватим да сам чуо то што сте рекли никад више не можемо да причамо. Без обзира што ми је тај човек учинио најгоре ствари у животу, шта бих ја био ако бих тако размишљао о њему? То тако не може“, објаснио је Јанковић и истакао да је сигуран да се ово није дешавало само њему већ нека врста доминантног приступа нашој политичкој сцени одувек.

Након ове изјаве у режимским медијима упалила се црвена лампица. Уредници с Андрићевог венца унапред су припремили насловне стране свих својих новина уз радни наслов “Странци покушали да убију Вучића”.

Тако је прича бившег заштитника грађана, где наводи да му је нуђена сарадња са Вучићем, одједном је попримила обрисе завере чији је крајњи циљ, ни мање ни више, него убиство председника. Како би утисак додатно појачали и представили свог шефа као човека ког стране агентуре желе да уклоне, јер се бори за Србију, функционери СНС су као на траци производили саопштења у којима су Јанковићеву изјаву окарактерисали као доказ да опозиција у дослуху са странцима хоће насилно да преузме власт.

Како то обично бива, хистерија око интервјуа и мењање контекста изјаве како би се Вучић представио као жртва, није могла да прође без допунског развијања сценарија. У ту сврху ангажовани су “независни стручњаци” која су у пера режимских медија изнели наводна сазнања како је план странаца да отрују председника за време ручка и да се то представи као срчани удар, иако то не може да се прочита из Јанковићеве изјаве.

Ни сама “жртва” Вучић, макар јавно, није поменуту причу протумачио као покушај странаца да га убију, али је рекао да зна како је амбасадорима достављан његов кардиоваскуларни картон.

“Важно је да је господин Јанковић рекао да су то амбасадори, а не нижи службеници. То је веома важна чињеница. Мислим да знам и који су. Није страшно умрети, сви ћемо једном умрети. Много је важна та његова изјава за историју Србије. О томе ће се писати за 10, 20 или 50 година”, рекао је он током обраћања медијима приликом обиласка приказа наоружања и војне опреме на београдском Ушћу.

Милови сатанисти хтели да спале Србе у цркви на Цетињу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА