Најновије

МИСИЈА ОЕБС-А У ДОЊЕЦКУ БЛОКИРАНА: Реакција посматрачке мисије разбеснела грађане (ФОТО/ВИДЕО)

Активисти су блокирали улазе у хотелску зграду у центру Доњецка, где је смештена мисија ОЕБС -а, јавља дописник РИА Новости.

ОЕБС (Фото: РИА Новости)

Протестна акција је почела јуче. Присутни су незадовољни реакцијом мисије на заробљавање представника ЛНР Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре од стране украјинских оружаних снага. Насупрот улазу у хотел, у подручју парка појавило се више од десет шатора.

Сада су учесници на колским излазима из хотелског комплекса и на централном улазу. Они захтевају ослобађање представника ЛНР Андреја Косјака. Сва возила посматрачке мисије налазе се на паркингу хотела. На месту протеста нема сукоба са службеницима полиције. Демонстранти су инсталирали звучну опрему.

Раније су у Луганску рекли да су украјински диверзанти, током радова договорених са Кијевом на линији разграничења у близини спорног града Золотпје у Донбасу, заробили представника ЛНР у Заједничком центру за контролу прекида ватре. Кијев тврди да је обављао извиђање положаја украјинске војске. Ове информације су демантоване у Луганску.

Народна полиција ЛНР је оптужила безбедносне службе Украјине за мучење и употребу психотропних супстанци током испитивања заробљеника, а посматрачку мисију ОЕБС -а за нечињење по питању његовог ослобађања.

О сукобу Кине и САД на Тајвану прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА