Најновије

НАПРЕДЊАЧКО ЛУДИЛО: Инспекција затворила кафић у Ужицу у коме је седео Ђилас

Одлука лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и његових сарадника да, после јучерашњег скупа у Ужицу, са пријатељима попије пиће у башти једног ужичког кафића на Тргу партизана, обила се о главу њиховим власницима. Њима је већ јутрос у посету стигла Пореска инспекција, која је после пар сати контроле, донела одлуку којом је на 15 дана забранила рад кафића. Ова информација одјекнула је данас у Ужицу, а према речима једног од власника локала, нико за поступак инспекције нема друго објашњење сем јучерашње посете опозиције овом кафићу.Сувласник кафића на ужичком тргу Бранко Марић каже да за посету Ђиласа и његових сарадника јуче није ни знао јер је био на ручку. Ту информацију је касније добио од конобара, не сматрајући је значајном.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

„Рекао ми је да су у башти попили пиће и отишли даље, то је за мене била само информација. Јутрос је стигла Пореска инспекција али ја и даље нисам то доводио у везу све док нисмо видели да та посета није уобичајена инспекцијска контрола, иако је то постао прави притисак и непријатељско окружење за нас угоститеље, стално нас нешто контролишу. Петнаест година смо у овом послу, није нам посета инспекције страна али никада се нису задржали толико дуго. То траје 15 минута до пола сата, овог пута је то потрајало око два сата. Иначе, скоро су долазили, све је било у реду али овог пута сам видео да иду до детаља. Тражили су пресек стања, било је све у реду, а онда су кренули да ‘тркељишу’ шанк. Наводно се нешто није сложило у две-три кокаколе и то је био разлог да одлуче да нас затворе“, прича за Нова Марић.

Оно што је чудно јесте да је Пореска инспекција дошла у контролу у суботу, и то дан после посете опозицонара овом кафићу. Марић, осим тог, не види ни један други разлог.

„Нема дилеме, јер таква детаљна контрола није била никада. Нисмо то доживели за 15 година колико смо у послу. Ово је трећи локал који водимо и опстајемо, иако је то у овом окружењу све теже. Ја сам још и председник Удружења угоститеља Ужица, више пута сам се чињеницама супростављао условима у којима радимо. Борили смо се за попусте, јер смо плаћали закупе јавних површина месецима док нисмо радили уопште. Али и оно што су нам дали, они траже начин да нас казне па то вратимо са каматом. Када затворе локал они се још хвале тиме, то је непријатељски став. Ово што су данас урадили, превазишло је сва очекивања“, додаје Бранко.

Поступак инспекције прва је тема данас у Ужицу али и у спорном кафићу који ће радити до среде када када ће, по налогу инспекције, направити паузу од 15 дана.

„Цео дан ме само за то питају, нико ништа друго не прича, телефон ми звони, људи ме зову, као да ми саучешће изјављују. Сви то виде као казну што је опозиција села баш у наш локал. Ајде да су нас казнили новчано, али затварање је катастрофа. Можда би ово могла бити и нека иницијална каписла, да се људи мало тргну. Политици нема места у култури, спорту у угоститељству, ово је прича о подели. Подобни су само послушни, слободни људи, без страха, нису више погодни“, казао нам је Марић.

Председник Градског одбора ССП у Ужицу, Александар Василијевић, који је са Ђиласом и сарадницима такође јуче попио пиће у овом кафићу, поступак инспекције назива одмаздом.

„То је одмазда за јучерашњи дан, за то што је попијена кафа у локалу тих људи, то је мој коментар. Зато што је био успешан промотивни скуп ССП у Ужицу, што је све прошло добро и на највишем нивоу и што смо касније попили кафу у јавном простору. Десило би се вероватно и да смо сели у било који други локал“, рекао је за наш портал Василијевић.

Подсетимо, лидер ССП Драган Ђилас, са сарадницима Мариником Тепић и Борком Стефановићем, посетио је јуче Ужице. Са грађанима су разговарали на Тргу партизана, затим прошетли Главном улицом а након тога сели на тргу у поменути локал да попију пиће у друштву неколико Ужичана.

Kaко је др Шеклер хистерисао у јутарњем програму због ковид мера погледајте ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА