Најновије

Путин саопштио израелском премијеру како ће се завршити израелски напади у Сирији

Путин је израелском премијеру објаснио каквим ће се невољама завршити напади на Сирију.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Иако је израелски премијер Нафтали Бенет намеравао да са руским председником Владимиром Путином разговара о ситуацији око Ирана, током састанка није било речи о томе већ о нечем другом.

Према писању израелског листа Дебка, разговор Владимира Путина и Нафталија Бенета тицао се искључиво ситуације око Сирије.

Руски председник је израелској страни наговестио да би у недостатку жеље Израела да одржи било какву комуникацију са Русијом по овом питању, израелска страна могла да упадне у озбиљне проблеме.

Према неким извештајима, израелско ваздухопловство је недавно наставило обуку за напад на нуклеарне циљеве у Ирану. Такве претње не желе да чују ни Руси, а камоли Путин. Они су превише искусни да би дозволили такве претње.

Руски председник је рекао: „Као што знате, радимо на обнови инфраструктуре у Сирији и ми не дозвољавамо да се то руши. Овде, наравно, има проблематичних питања, али постоје и добре могућности за сарадњу.

Истовремено, Путин је нагласио да се говори о израелским ваздушним ударима у Сирији на иранске циљеве и Хезболах који, према Русији, подривају власт сиријског председника Башара ел Асада а што ни то Русија неће дозволити.

Путин је веома увредио Нафтали Бенета рекавши: „Сада сте ви премијер. Имали смо посебан однос са бившим премијером и имали смо добре разлоге за то.”

Путин је даље рекао: „Упркос унутрашњим политичким сукобима који се дешавају у Израелу, надам се да ће влада наставити своју политику према Русији, као што је била и раније. Успели смо да успоставимо веома добре пословне односе са претходном владом“., – преноси публикација “Дебка”.

Другим речима, руски лидер је наговестио Израелу да ако власти ове земље не желе да сарађују са Русијом по питању Сирије, онда ће Русија знати како да се супротстави израелској агресији у овој земљи.

Снаге Кијева по први пут употребиле прецизно оружје и уништиле артиљерију проруских снага у Донбасу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА