Најновије

ШТА ВУЧИЋЕВ РЕЖИМ ПОКУШАВА ДА САКРИЈЕ У СЛУЧАЈУ ЦВИЈАН? Тужилаштво и даље не да увид у предмет

Након треће жалбе против Вишег јавног тужилаштва у Београду, због одбијања захтева за увид у предмет Владимира Цвијана, Повереник за информације од јавног значаја затражио је од тужилаштва да му без одлагања достави на увид списе премета, како би донео одлуку по жалби београдског адвоката Ивана Нинића.

Владимир Цвијан (Фото: Јутјуб)

Случај смрти адвоката Владимира Цвијана, иначе бившег функционера Српске напредне странке и Демократске странке, још је обавијена велом мистерије и јавност, откако је објављено да је Цвијан мртав са закашњењем од три године, практично никакве нове информације није сазнала. Одлучан да истраје у намери да све околности овог случаја расветли, своју истрагу је покренуо београдски адвокат Иван Нинић и та „борба са ветрењачама“ траје месецима.

„Све што има везе са смртним случајем колеге Цвијана је до данас остало мистериозно, али уједно и прилично бизарно. Не одустајем од намере да извршим увид у сваки документ који се налази у том предмету, али ме Више јавно тужилаштво у Београду у томе спречава. То конкретно чини прва фигура те институције – тужитељка Наташа Кривокапић, коју јавно у емисијама хвали председник Републике, тако да она истрајним кршењем закона „сервисира“ политичке интересе режима. До сада је три пута одбила мој захтев са различитим образложењем и Повереник за информације је два пута укидао те одлуке као незаконите. И сада је поступак по мојој трећој жалби у току и Повереник Милан Мариновић треба да утврди да ли је истрага околности Цвијанове смрти приватна ствар или информације од јавног значаја“, рекао је у раније Нинић.

Открио је и да је тужбом покренуо управни спор због одлуке Безбедносно информативне агенције, да му ускрати одговоре на питања да ли су према Цвијану примењиване мере тајног надзора, након што је јавно напустио СНС.

„Свакако немам дилему да ће прво Управни суд, а потом и Уставни суд, стати на страну БИА, али циљ ми је да на крају то питање решава суд у Стразбуру. Оно што сам неспорно за сада утврдио то је да тужилаштво и полиција до данас нису утврдили идентитет особе која је Цвијану, по напуштању СНС-а, 12. децембра 2013. године, послала претећу СМС поруку: „Издајицо, следећу туру те ми шминкамо за сликање“. И, шта мислите, да ли су испунили обећање? Зато не могу да верујем у званичну верзију смрти, али желим да верујем да ће неко „из система“ на ту тему проговорити. Наравно, када се за то створе правни, друштвени и политички услови“, казао је Нинић и додао да је сада све на Поверенику.

Новинар проговорио о корони, кризном штабом и медијима, ово не смеју да прикажу на РТС и Н1, погледајте шокантну емисију ОВДЕ.

Извор: Нова 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА