Најновије

ЕРДОГАН: ”Не одричемо се Русије, не можемо!”

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да Турска не може да напусти Русију.

Фото: tccb.gov.tr

"Турска не може да се одрекне Русије и руског гаса. Турска не може да одбије Русију, руски гас, ово је стратешко питање", рекао је Ердоган, преносе Вечерње новости писање руске агенције РИА новости.

Ердоган је поновио, још једном, да неће подржати улазак Шведске и Финске у НАТО. "НАТО је безбедносна организација. Ми не можемо да прохватимо присуство терористичких органитација у тој организацији", рекао је Ердоган данас, током говора пред студентима у председничкој библиотеци у Анкари.

Он је Шведску окарактерисао као "гнездо терора", истакавши да ако Турска каже "не", та земља неће ући у НАТО.

"Као што знате, Шведска и Финска су домаћини терористичким организацијама", рекао је он, мислећи на прокурдску партију и њене сараднике, које Анкара сматра терористичким.

"То су земље које охрабрују изворе тероризма у мојој земљи и које их снабдевају оружјем", подвукао је Ердоган.

Говорећи о односу са Русијом, Ердоган је рекао да Турска не може да напусти Русију и одрекне се њеног гаса, говорећи да је то стратешки важно питрање.

"Ми имамо сарадњу с обе стране, са Русијом градимо пројекат нуклеарке који ће ускоро бити готов, отварамо је следеће године и то је веома важан извор енергије за нас. Педесет одсто гаса који користимо добијамо од Русије. То је стратешко питање и стратешки однос. Ми то не можемо напустити, нити прекршити", истакао је Ердоган.

Русија је развила ласерски систем против беспилотних летелица и већ га користи у Украјини, изјавио је потпредседник владе Јуриј Борисов, пренела је РТ. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА