Најновије

КОМАНДАНТ ЧЕЧЕНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА: Ми смо војска Исуса Христа! (ФОТО)

Апти Алаудинов, командант одреда специјалних снага Ахмат из Чеченије, за Комсомолску правду каже: "Ми смо војска Исуса Христа".

Фото: Принтскрин

Мештани у Рубижну у пролазу разговарају са познатим борцима са Северног Кавказа. Првих дана, цивиле је буквално оковао страх при погледу на ове брадате „ванземаљце“. Украјинска телевизија је најављивала дугу и болну смрт од руку Чечена, по правилу, уз употребу хладног оружја. Али након неког времена, мештани су открили да су, иако се разликују по изгледу, исти људи.

Деведесетих милитанти у Чеченији су убили његовог оца, старијег брата и стрица. Стога се питање, за чију страну да се определи, није постављало. У републичко Министарство унутрашњих послова дошао је у чину потпоручника почетком 2000-их, догурао је до заменика министра унутрашњих послова Чеченије за борбу против екстремизма. Са чином генерал-мајора и отишао у пензију. Али сада је матица рекла „потребан си".

Апти Алаудинов, командант одреда специјалних снага Ахмат, за Комсомолску правду прича:

- 1993. сам имао 13 година, тада су ме заједно са оцем киднаповали Дудајевци. Успео сам да побегнем, отац ми је погинуо. И одлучио сам да одем у полицију да пронађем његове убице. Са 23 године сам успео. Доспео сам до чина потпуковника, онда сам дао отказ, а сад сам дошао као добровољац.

- Украјинци су веома љубазни људи. Живео сам у Белој Цркви годину дана, знам о чему причам. Не можемо рећи да смо им супротстављени. Заиста волимо Украјинце, поштујемо их. Ако не говоримо о онима који су националисти, шире отров на свој народ, на све који говоре руски... А Украјинци су добри људи, неочекивано каже Апти.

– У нашем одреду нема подела на националности и вере. Не боримо се за неко парче земље, већ за то да духовне вредности које нам је послао Свевишњи остану тамо где треба да буду. Цео живот сам се припремао да када дође пророк Иса – Исус, ја будем у његовој војсци. Да, претходиће му одређени догађаји. Пре појаве Исуса појавиће се Имам Махди, вођа свих муслимана. Он ће бити у џамији када Исус уђе. Они се упознају и заједно се моле. Тај дан ће обележити уједињење војске муслимана и хришћана у борби против ђавола, против Антихриста. Дакле, нема ничег неприродног у мојој изреци да смо ми Исусова војска. Ми смо у рату против сатаниста. А победа коју данас остварујемо је победа над мрачним силама. Да би се ово разумело, човек мора да дође до Бога, каже Апти Алаудинов.

Русија је развила ласерски систем против беспилотних летелица и већ га користи у Украјини, изјавио је потпредседник владе Јуриј Борисов, пренела је РТ. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА