Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Могу ли српски космонаути стићи на Марс

Тко год буде прочитао овај наслов, насмијат ће се. Могу једино у цртаним филмовима. Иста ствар је са опозицијом у Србији и Републици Српској. Могу ли икада освојити изборе. Ту је вјеројатност да се то деси још мања него код космонаута. У Србији је та ствар завршена, а у Републици Српској би се то требало десити у листопаду ове године.

Пише: Емил Влајки

Уствари, кад мало боље размислим, постоје ипак теоријске могућности да се ова чуда десе и са космонаутима и са опозицијом.

Прво, да Нијемац Шмит који се представља као Високи представник за БиХ, примјени Бонска овлаштења, забрани садашњој позицији да се презентира на изборе и прогласи опозицију побједником без икаквих избора. Ово стога, пошто и кад би опозиција сама изашла на изборе, опет их не би добила.
Друга варијанта је да се Додик и његова свита повуку, правдајући то тиме да је њихова владавина предуго трајала те да је због тога у Републици Српској све мање демокрације, а све више корупције.

Постоји и Ћеранић –Галијашевић варијанта. Британски падобранци праве десант на Бања Луку, заузимају кључне институције, хапсе Додика и његове који ће накнадно бити предати Американцима и депортирани у Гвантанамо, а на власт постављају опозиционе лидере, углавном ПДП-овце који су главни британски шпијуни у Републици Српској.

Има ту једна незгодна ствар. Руси су прогласили Додика својим највећим пријатељем, од Кијевске Русије до данас, што значи, да су предвидјели и британски десант на Бања Луку. Значи спремају протуудар. Додуше, злобни језици тврде да су Руси обећали Додику бијег у Москву у случају британског десанта. Али та варијанта отпада пошто Руси желе да остану на Балкану, а без Додика, сматра се, то не могу.

Пошто Запад не може дозволити да Додик поново дође на власт, постоји, дакле, високи ступањ вјеројатности да ћемо у скорој будућности гледати окршај британских десантних снага и 'З' снага руских специјалаца. Конфликт ће се, наравно, проширити, војна мисија Алтеа ће се претворити у НАТО мисију, руске снаге за специјалне операције ће масовно стићи у Републику Српску. Којим путем, упитао би нетко? Па зрачним, наравно. А што је са 'затвореним небом? То приглупо дјечје питање не заслужује чак ни одговор.

Епилог се зна. Руси ће поразити британске десантне снаге и Алтеа/НАТО мисију. У Српској ће се одржати референдум о осамостаљењу и прикључењу Русији, што ће бити прихваћено од Думе. Српска ће добити посебан статус као и Калињинград.

Што ће бити у  муслиманско-хрватској Федерацији. Ту ће тек бити џумбуса. Наравно, НАТО Хрвати ће коначно побиједити а муслимани ће поново постати, што би рекао Анте Старчевић, хрватским цвијећем. Не би ме чудило да Милановић, када му истекне предсједнички мандат у Хрватској, постане предсједник хрватско-муслиманске Федерације која ће бити конфедерирана са Хрватском.

Ово што сам вам укратко испричао, то ће, колико га познајем, и антиципирајући његове ставове, Џевад Галијашевић све разрадити у својим новим интервјуима Радио Чикагу, РТРС-у, Пинку и ХРТ-у. Мислим, да ће о свим овим збивањима, он, Вучић, Додик и Милановић, дати заједничку изјаву за свјетске медије чим Руси заузму читав Донбас и дефинитивно спроведу денацификацију и демилитаризацију Украјине.

И да завршимо са почетком ове приче. Када Република Српска постане дио Русије, Додик и Галијашевић ће постати први српски космонаути и послани на Марс. Први ће тамо створити нову руску Републику Српску, а други ће се, као и овдје, успјешно борити против тероризма Малих Зелених.

Oстале текстове Емила Влајкија погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА