Најновије

ЗАХТЕВАО ЈЕ ДА ТО УРАДИ НА СВОЈ НАЧИН: Мило Ђукановић се повлачи из политике?!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић постигао је договор са водећим лидерима ЕУ, односно дао им је обећање да ће се повући из политичког живота.

Фото: predsjednik.me

Међутим, како пишу црногорски медији који се позивају на изворе из Брисела, Ђукановић је имао услов, а то је да то уради како је он то замислио, односно на свој начин.

"Ђукановић је ставио до знања да је ако је он препрека бржим европским интеграцијама Црне Горе, спреман да направи корак уназад и да се повуче са власти, али је затражио да му се дозволи да сиђе са политичке сцене са дигнитетом и на свој начин. Од кључних фигура у ЕУ (мисли се на шефове држава и влада и највише представнике ЕУ) Ђукановић је добио подршку за такав чин, и ако буде одржао реч, за ЕУ ће то бити сасвим фер решење", каже за Вијести извор из једне од водећих чланица ЕУ упућен у црногорски досије, наводи се у тексту који потписује колумниста Вијести Жељко Пантелић.

У тексту се наводи да је председник Ђукановић у последње време био конструктивнији него икада када је у питању европски пут Црне Горе и да престао је да ставља клипове у точкове причајући једно, а радећи друго.

Промена у понашању и деловању Ђукановића је примећена и на основу тога се у Бриселу надају да овога пута неће бити непријатних изненађења и да ће са истеком председничког мандата следеће године бити спуштена завеса на Ђукановићеву еру.

Штавише, како су Вијестима потврдили извори у Бриселу и у државама чланицама, "налазимо се на прекретници у европским интеграцијама Црне Горе, то јест у преговорима о чланству у ЕУ, а наводи се и да би следећих пар месеци "могло да буде одлучујуће".

Тврдње да је ЕУ тражила да се повуче са политичке сцене јер је кочничар ЕУ интеграција су медији и раније објављивали или је Ђукановић увек демантовао уз оцену да ће сам одлучити да ли ће се и када повући.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА