Најновије

ТУРСКА ВОЈСКА РАСПОРЕДИЛА ТЕШКО НАОРУЖАЊЕ Ердоган спрема напад великих размера, стигла огромна војна колона! (ВИДЕО)

Турска војска је распоредила додатна појачања у северозападном сиријском региону Велики Идлиб, где је познато да је присутно и активно неколико терористичких група.

Турска војска. (Фото: Јутјуб)

Појачања, која су ушла у Велики Идлиб са граничног прелаза Ал-Баб ал-Хава, укључивала су више од 25 самоходних хаубица, борбених тенкова и оклопних транспортера. Возила су распоређена на неколико положаја турске војске у јужном делу Идлиба.

Док су возила распоређивана, Сиријска арапска армија (САА) је гранатирала различите делове јужног Идлиба. Међутим, губици нису пријављени.

Турска војска има више од 70 положаја широм Великог Идлиба, од којих се вец́ина налази у близини кључних линија фронта. Турска је наводно присутна у региону како би надгледала прекид ватре који је постигнут уз помоц́ Русије пре више од две године.

Међутим, споразум спречава САА и њене савезнике да наставе своје операције против терористичких група у региону, попут Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) који је повезан са Ал Каидом.

Према најновијем брифингу руског Центра за помирење у Сирији, ХТШ и његови савезници су последњих дана најмање три пута прекршили примирје.

Вреди напоменути да је турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу говорио о могуц́ем зближавању са Дамаском и позвао на "помирење" у Сирији. Његове изјаве су наишле на бурну реакцију сиријских побуњеника, посебно присталица терористичких група попут ХТС-а.

Турска војска је можда распоредила појачање у Велики Идлиб само да би уверила своје заступнике тамо да не планира да их напусти у корист Дамаска.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА