Најновије

Вучић: Посетио сам школу „Владислав Рибникар“, али нисам водио камере

Председник Србије Александар Вучић каже да ће тражити најтежу могућу казну за оне које су починили масовна убиства и оне који су их наоружавали и помагали.

Председник Србије Александар Вучић каже да ће тражити најтежу могућу казну за оне које су починили масовна убиства и оне који су их наоружавали и помагали.

Он је, гостујући на РТС-у, напоменуо да се неће директно мешати у било шта, али да ће се политички борити да починиоци два масовна убиства добију максималне казне.

Што се тиче избора, сматра да је то реална опција.

“Када неко оспорава легитимитет на овај или онај начин, онда је то најбољи начин. Нећу дати мандат никоме да по налогу споља да образује некакве прелазне владе, истакао је Вучић.

“Овом земљом ће владати они који добију поверење народа“, истакао је Вучић.

Вучић је, говорећи о протестима “Србија против насиља“ и скупу који је најавио за суботу, рекао да су људи после два масовна убиства били кивни и уплашени, што је логично, и да су тражили кривца у свему и сваком, и да је на протестима био велики број људи који желе да нешто промене, да им деца буду сигурнија.

Међутим, сматра да је онима који истанчано прате политичке активности постало јасно да су политичари бившег режима или опозиције то покушали да искористе, на теме на којима се то не ради.

“Мислим да се обратим Србији са дугорочним планом, и показаћу како можемо да изађемо из свега овога“, рекао је Вучић.

Нисмо, каже, добили од оних који су против насиља ниједну меру, већ су све политичке.

Вучић додаје да ће се и као грађанин и као председник борити да починиоци масовних убистава добију максималне казне.

„Док сам председник борићу се да добију максималне казне, без директног мешања у било шта. Ако то не учиним овога пута сами ћемо бити криви ако се то понови за 15 или 20 година“, рекао је он.

Рекао је да је посетио школу „Владислав Рибникар“, али да није водио камере.

„Ни данас нисам водио камере. Једину фотографију коју видите сликана је телефоном. Наравно, била је и директорка школе, и неколико људи у школи. Уписао сам се у Књигу жалости, обишао место злочина“, рекао је Вучић.

Вучић је изјавио да је разговарао са родитељима који су изгубили и сина и кћерку.

“Једино што сам могао да им кажем је да ћу као грађанин и као председник, за оног који је то учинио и оне који су га наоружавали и који су помагали, тражити најтежу могућу казну“, рекао је Вучић.

Напоменуо је да се неће директно мешати у било шта, али да ће се политички борити да починиоци два масовна убиства добију максималне казне.

Вучић је рекао да део родитеља сматра да треба да се затвори школа „Владислав Рибникар“, и да ће бити учињено шта они кажу.

„Ја разумем родитеље који не желе да иду у школу. Ја сам био шокиран. Сада сам видео места где су убијени млади у Равном гају. И разумем родитеље који то траже. Али деца морају да наставе да живе. Постоје стручна лица која одлучују, стручњаци и родитељи шта кажу, то ћемо да урадимо“, рекао је Вучић.

Он је рекао да морамо да гледамо како ћемо даље.

„Да ли ће наставити школовање на неком новом месту, реците, урадићемо. Шта год мислите да треба“, рекао је председник.

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ ИЗ БЕЛГОРОДСКЕ ОБЛАСТИ: Гомиле убијених Украјинаца, заробљено НАТО оружје (ВИДЕО/ФОТО)

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА