Најновије

УВЕЛИ СМО САНКЦИЈЕ: Царина стопирала сву робу за Русију! Први дан без власти је Вучићев први дан у затвору! (ВИДЕО)

Србија је кријући, испод жита, увела санкције Русији, и поруку о томе добио сам још 19. маја да се те мере већ спроводе на царини и да се спроводе противзаконито, изјавио је Давор Калајжић, дугогодишњи аналитичар Унмика и професор у пензији.  

Фото: Јутјуб

- „Мимо одлуке Владе и Скупштине Србији уведене су санкције Русији. Сва роба која се извози за Русију зауставља се на царини и враћа, или се задржава данима, како би се повећали трошкови, а да би се одустало од извоза. Спискове је доставила Европска Унија, а спроводе их управници царинарница. Данима се у електронски систем Царине уносе подаци о робама под санкцијама ЕУ, како би све у вези са Русијом било аутоматски блокирано...“ –  само је део поруке коју је прочитао Калајжић, а коју је добио од „инсајдера“ са царине. 

У поруци је било садржано и шта се дешава са цариницима који „одбију да поступају противзаконито“, будући да ове мере немају легалну основу.. 
Он је подсетио да су на Косову и Метохији отпочели маневри НАТО снага, што је противно међународном праву, јер, како је рекао, НАТО присуство у јужној српској покрајини могуће је само у оквиру КФОР-а. Међутим, како је казао у вежбе је укључена и такозвана војска Косова. 

- То значи да је сада и званично наступила окупација, и да можемо да прогласимо окупацију Косова и Метохије – наводи Калајжић. 
Такође, говорио је о контрамитингу 26. маја где се грађани Србије довозе под присилом како би дали подршку Александру Вучићу. 

- Полако људи почињу да се буне и да говоре: „Чекајте, нисмо ми твоји робови, нисмо твоја стока за клање и одстрел. Нећемо да дозволимо да нас понижаваш и уцењујеш“. За 95 одсто становника Србије живот се претворио у борбу против уцена – поручио је он. 

Калајжић се успротивио и разоружавању, а према његовом мишљењу, одузето оружје даје се у руке криминалцима који треба да бране режим. 

- Видите Новака Недића како регрутује нову параполицију и хулигане. Имате масовно преливање оружја од народа на улицу, давање криминалцима. Одакле толико оружје код криминалааца? Па од народа, све што је одузето народу, њима је дато – упозорио је Калајжић. 

Из тог разлога, он је критиковао понашање људи који предају легално оружје као „неодговорно понашање“. 

- Ако већ предајете легално оружје, онда га онеспособите, исеците, да буде неупотребљиво – препоручио је он, наводећи начине на који се то може учинити. 

Говорио је и о опасностима од илегалних мигранта, који су наоружани, као и о проблемима школства будући да је дуги низ година радио и као професор у школи, а детаљније о свему погледеајте у емисији на каналу Прави одговор.

Последице украјинског упада на територију Руске федерације погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА