Најновије

ПРОКЉУЧАЛО ЈЕ: Шетњом ни Карађорђе није решио проблем! Вучићу, ти ону децу носиш на души!

Ова власт је расточила сваку циглу из темеља државе Србије, правосуђе је мртво и чудим се да се грађани нису вратили старим облицима заштите, изјавио је доктор Душко Кузовић, архитекта по професији, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Први одговор.

Душко Кузовић (Фото: Јутјуб)

Према његовом мишљењу, потребан нам је велики ресет, којом приликом треба да се забране све партије, поготово СНС и СПС, и да се крене изнова са формирањем нових странака.

Кузовић је казао да Запад „никада не мирује“ и, када потпишете крај рата или примирје, „они настављају рат оловком“.

- А наши политичари - води се рат, потпише се примирије, ставе се руке под главу и све четири у вис и спавамо до наредног рата. Ратови се не воде више само оружјем, то показује и Украјина. Политика је лоша код Словена, обавештајне службе су лоше, али се уздам у народ – навео је он.

Међутим, он истиче да је „алат, који су окупатори користили да слуђују народ, и сам полудео“.

- Сетите се Вучићеве антитезе: „Нисам потписао оно што сам потписао“. Или, људи му покажу документ, он каже: „То није мој документ“. Они му покажу да је рекао, он каже: „Ја то нисам рекао“. То је алат којим се народ слуђује – закључио је саговорник канала Прави одговор.

Кузовић је оценио да масакри који су се десили, представљају „последњи аларм“ и изразио бојазан да „нажалост неће бити једини“.

- То су први балончићи у овом суду који се зове Србија, који показују да је вода прокључала и да ће тога бити још, а да се ништа не чини да се тај проблем реши. Да сам ја био на његовом месту, ја бих преврнуо небо и земљу да нађем узрок томе. Не мислим на онога ко је научио то дете да рукује оружјем, већ постоји на стотине друштвених узрока, капилара који су довели до тога да је то израсло у једно тако опасно, канцерогено ткиво да неко повуче обарач на своје другове. Требало је дубоко заорати да се нађу узроци, да се то прекине и да се више не дешава – упозорио је Кузовић.

Он наводи да је уместо тога Вучић одлучио да организује контрамитинг.

- Против кога, бре? Против седамнаесторо деце који су твојом грешком, твојом лошом државном политиком страдали? Ти их носиш на души! И твоји сарадници. Они су саучесници, они су повукли обарач! Онај дечко је то само физички урадио – огорчен је Кузовић, који је додао да се Вучић се није појавио да положи цвеће испред школе Рибникар, како га не би извиждали.

Како је навео, ово је само „први сигнал да је пожар већ почео, да постоји неко жариште које може да разори наше друштво“.

- Окупатору одговара да то жариште постоји и да нам поједе организам, а нама не одговара, одговара нам да кренемо у сусрет проблему и да решавамо тај проблем – указао је.

Говорећи о протестима, Кузовић је поручио да ова енергија треба да се искористи.

- Шетњом ни Карађорђе, ни Срби у Првом светском рату, нити било ко, ништа нису променили. Променили су тако што су се суочили са проблемом и решили га како је ситуација захтевала – рекао је он.

Кузовић је објаснио на који начин СНС извлачи новац од државе, грађана, па и својих упосленика којима дају радна места, наводећи да је то толика „планина новца“, да може направити проблем „не само Србији, него и америчком председнику“. О томе, као и о „разбојницима“ и батинашима који су плаћени нашим новцем да бране режим, а које, како смо видели у новој гарнитури предводи Новак Недић, генерални секретар Владе Србије, детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА