Најновије

"ТАМО ЦВЕТА ТРГОВИНА ЉУДИМА И НАРКОТИЦИМА!" Руси подржавају Београд без задршке о тзв. Косову

Русија ће наставити да подржава Београд у одбрани његових легитимних права, суверенитета и територијалног интегритета.

Фото: Принтскрин

Директор четвртог европског департмана Министарства иностраних послова Русије Јуриј Пилипсон. Он је додао да Брисел и Вашингтон никада неће признати штетност "косовског пројекта".

- Свака одлука о Косову треба да буде прихватљива за Србе и одобрена Саветом безбедности Уједињених нација. Запад се у свом омиљеном циничном стилу селективно односи према међународном праву, свим снагама стремећи да замени овај основни документ једностраним шемама, које не узимају у обзир фундаменталне интересе српског народа и приморавају на прихватање ‘државног суверенитета’ покрајине - објаснио је он.

Он је поручио да ће Москва наставити да подржава Београд у својој одбрани законских права, суверенитета и територијалног интегритета. Такође је закључио да Русија нема разлога да сумња у стабилност српског руководства када је у питању заштита државних интереса.

"Територија безакоња"

Пилипсон је такође истакао да је укидање визног режима Европске уније Косову препуно безбедносних претњи по Европу, Косово је и даље "територија безакоња" где цветају организовани криминал, трговина наркотицима, трговина људима, радикализација.

Он је додао да се на Косову наставља прогон српског становништва, православних светиња.

- Жалосно је што због задатка јачања међународног правног субјективитета ове квази-државе, чланице ЕУ реалне ризике стављају у други план - поручио је дипломата.

Руски званичник је истакао да је у тренутним околностима бескорисно тражити разумну логику у постпуцима ЕУ.

- Самопроглашена "Република Косово" је производ варварске агресије НАТО-а против Југославије, то је чедо Запада. Шта год да се дешава у покрајини, ма колико да је албански национализам насилан, Брисел и Вашингтон никада неће признати штетност "косовског пројекта", до краја ће подржавати штићенике у Приштини. То је очигледно идеолошко слепило, а не трезвени приступ - закључио је Пилипсон.

"Или је Вучић дебилан, или је ово на КиМ урађено у договору са Англо-Американцима" (ВИДЕО)

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА