Најновије

МАНОЈЛОВИЋ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Људи су разочарани, бесни и осећају се изданим, сматрају да је све ово договорено

Након јучерашњих инцидената на Северу Косова, када су тзв. "косовске полицијске снаге" упале у општине Звечан, Зубин Поток и Лепосавић користећи силу, на Север Косова се упутио Саво Манојловић, директор кампања покрета Крени-Промеми.

- Кренуо сам јуче одмах након што сам завршио обавезе у научном институту где радим, дошао сам са својим сарадником Николом да покажемо солидарност са људима на Северу Косова и Метохије. 

Какву сте ситуацију на терену затекли?

Људи су разочарани и бесни и осећају се изданим.  Већина људи сматра да је све ово договорено и јако им је чудан тајминг када се ово дешава. 23 године на Северу Косова се институције бране тако што људи изађу и ненасилним отпором чувају институције. Ви сада имате ситуацију да се напад дешава након што је део људи натеран и уцењен да присуствује митингу владајуће странке у Београду. 

Како коментаришете то што је највећи број Срба са Севера Косова под радном обавезом морало да присуствује јучерашње митингу СНС-а?

Тиме су прекршена њихова основна уставна и људска права, погажена су њихова социјална, радна права, и на крају, тиме су национални интереси на Косову и Метохији доживели крах. Три у један.

Окршаји дуж фронта, руска војска уништава украјинска складишта муниције, Кијев претрпео тешке губитке

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА