Најновије

Проглас јавних личности: Вучићев режим гази Устав и отуђује КиМ; грађани да дођу на протест и да не дозволе никоме да га обесмисли и угуши

"Позивамо грађане Београда и Србије да у што већем броју дођу на протест против насиља у суботу 27. маја и да још једном покажу да се не мире са безакоњем, пљачком, издајом, разарањем породице, урушавањем просвете и свеукупним наопаким стањем у држави до којег нас је довела власт једног човека — Александра Вучића", стоји у прогласу који је потписало низ јавних личности десне друштвене сцене.

“Вучићев режим гази Устав Србије, отуђује Косово и Метохију, организује митинг за сопствену промоцију истог дана када Шиптари отимају српске општине на северу Косова, отворено се хвали незаконитим поступцима попут рушења у Савамали, распродаје природна богатства наше земље и појачава медијску кампању мржње и разврата. Изаћи на миран, законит протест против те и такве власти — чин је патриотизма и грађанске одговорности.

Истовремено, позивамо грађане да не дозволе било какву злоупотребу оправданог народног незадовољства од стране оних који би само да замене носиоце власти а да задрже њихову политику растакања државе и испуњавања налога страних амбасадора.

Неприхватљив је сваки покушај гушења протеста путем дезорганизације масовних народних шетњи. Недопустиво је обесмишљавање народних захтева пристајањем на закулисне игре са режимом, по налогу прекоокеанских „душебрижника“, чији највреднији и најисплативији пројекат у Србији је управо Александар Вучић.

Зато, сви захтеви протеста се морају сабрати у једном, а то је одлазак Александра Вучића са места председника Србије!

Изађимо на протест да одбранимо своје достојанство и слободу, своју Отаџбину и породицу. Будућност наше деце зависи од нас.

Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може!”, стоји у прогласу који су потписали проф. др Ратко Ристић, народни посланик Бошко Обрадовић, научни саветник др Драган Петровић, виши научни сарадник Слободан Јанковић, адвокат др Горан Ђорђевић, уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић, бивши председник Општине Штрпце (КиМ) Звонко Михајловић, новинари Вук Росандић, Никша Булатовић и Михаило Меденица, продуцент Никола Шијан, Немања Петровић из УГ Београдски фронт и теолог Младен Обрадовић.

Окршаји дуж фронта, руска војска уништава украјинска складишта муниције, Кијев претрпео тешке губитке

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА