Најновије

ПАЈТИЋ О ВУЧИЋЕВОЈ ИЗЈАВИ: Сукоб грађана са грађанима је грађански рат!

Изјаву градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића у недељу, након окупљања чланова Српске напредне странке у том граду, да ће и народ, ако буде потребно, бранити уставни поредак и изабрану власт, са негодовањем коментаришу и опозиција и његови коалициони партнери из Лиге социјалдемократа Војводине.

Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

Председник ЛСВ Ненад Чанак оптужио је лидера Двери Бошка Обрадовића за покушај изазивања инцидената ради прикупљања политичких поена.

На упад у зграду РТС-а и касније формирање живог зида испред Председништва, владајућа странка одговорила је окупљањем својих чланова испред страначких просторија. Спонтаним, каже градоначелник Новог Сада за Тањуг.

"Ми дајемо сви подршку легалним и легитимно изабраним органима, институцијама... Пре свега председнику Вучићу. Од њега очекујемо да спроводи државну политику и да исто инсистира - да сви који су починили кривична и прекршајна дела одговарају, као што би сваки други грађанин одговарао. А ако буде потребе, ја сам сигуран да ће и народ бранити уставни поредак и демократски изабрану власт", рекао је Вучевић.

За појашњење шта је под тим мислио, нисмо добили прилику да га питамо. Опозицији је јасно, каже Бојан Пајтић. Владајући не разумеју да оно што изговарају носи политичку тежину и одговорност.

"Однос или политички сукоб опозиције са влашћу је легитиман процес. Уосталом, сама реч опозиција значи противљење. Сукоб грађана са грађанима је грађански рат. Господа која позивају на сукоб грађана са грађанима јесу следбеници оне политике која је некад хушкала Србе на сукоб са другим народима, а данас хушка Србе на Србе". рекао је Бојан Пајтић из Демократске странке.

Чанак: Обрадовић хтео да изазове инцидент зарад политичких поена

Идеја о преузимању власти без избора води у грађански рат – реченица је првог човека Лиге социјалдемократа Војводине док коментарише догађаје од суботе и недеље. Ипак, са изјавом Вучевића, свог коалиционог партнера у граду, није сагласан. Баш као ни са окупљањем страначких присталица.

"Мислим да је то политички један сасвим непотребан и опасан вид политичке борбе. Разлог је врло једноставан – у овако узаврелој политичкој ситуацији и нехотичан инцидент ће довести до паљења бурета барута", оцењује Чанак.

Међутим, подсећамо на један снимак и догађај из 2001. у ком је актер био управо Ненад Чанак. "Ово је требало урадити још 5. октобра прошле године. Али, нећу да разбијем, мада ми је то први осећај, зато што треба да деца виде како је то изгледало. А ово ђубре – то овде стајати више неће", рекао је, скидајући знак РТС, тада Чанак. Актер познатог снимка преузимања Телевизије Нови Сад из 2001. каже да се та и ситуација од суботе не могу поредити. То је урађено, каже, после добијених избора и без насиља.

"Ово је била потреба да се изазове насиље. Оптужујем овог тренутка Бошка Обрадовића да је покушао да изазове инцидент зато да би неко био претучен, не дај Боже убијен, или шта такво да би се од тога правили политички поени", рекао је Чанак.

А то је, каже Чанак, опасно и неодговорно. Исте речи којима опозиција описује изјаву Вучевића.

Прочитајте ОВДЕ зашто британски аналитичар каже да је Вучић један од најодвратнијих српских издајника.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Некадашњи председник Демократске странке Бојан Пајтић оценио је у Новом дану као лицемеран однос политичара, али и великог дела српске јавности кад је у питању Зоран Ђинђић, од чијег убиства је прошло 16 година.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА