Најновије

ЛАВРОВ БЕЗ ПАРДОНА: Односи Русија-САД неће се скоро побољшати!

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је мало вероватно да ће у блиској будућности доћи до побољшања односа Русије и САД "јер је за танго потребно двоје".

Сергеј Лавров (Фото: mid.ru)

Он је у једном интервјуу рекао да се доста проблема нагомилало у билатералним односима, као и да те проблеме није створила Русија.

"Успостављање билатералних односа је двостран процес. Наша земља је спремна да ради на томе и то смо много пута рекли", рекао је Лавров. Он је истакао да Русија и САД имају посебну одговорност као две највеће нуклеарне силе и сталне чланице СБ УН.

"Наша сарадња је кључна за обезбеђивање стабилности и предвидивости у спољним пословима. Ипак, не зависи све од нас, кажу да је за танго потребно двоје", рекао је Лавров.

Као други битан фактор, Лавров је истакао компликовану унутрашњу ситуацију у САД.

"(Председник САД Доналд) Трамп говори о намери да успостави добре односе са Русијом, али не деле сви у Вашингтону његове ставове. То се види кроз непријатељске мере, попут разних оптужби на наш рачун, увођење економских санкција, одузимање дипломатске имовине...", рекао је Лавров.

Ипак, казао је он, Русија ће наставити да тражи области заједничког интересовања са Американцима и додаје да и руски и амерички председник сматрају да мора да се превазиђе блокада односа.

Украјинским морнарима продужен притвор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА