Најновије

У ИРАКУ СИТУАЦИЈА СВЕ ОЗБИЉНИЈА: САД им увеле санкције!

САД су увеле санкције двојици лидера народне војске и двојици бивших покрајинских гувернера у Ираку, оптуживши их за кршење људских права и корупцију, саопштено је из америчког Министарства финансија.

Багдад (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се наводи да се санкције односе на лидере народне војске Рајана ел Килданија и Вада Када и на бивше гувернере Навфала Хамадија ел Султана и Ахмеда ел Џубурија.

"Наставићемо да их сматрамо одговорним за повезаност са кршењем људских права, укључујући прогањање верских мањина, као и корумпиране званичнике који злоупотребљавају свој положај како би напунили своје џепове о трошку њихових грађана", изјавио је заменик америчког министра финансија за тероризам и финансијску обавештајну службу Сигал Менделкер.

Из Министарства истичу да су многи од поступака који су изазвали санкције почињени у подручјима у којима прогоњене верске заједнице и даље покушавају да се опораве од хорора поступака милитаната Исламске државе.

Санкцијама се блокира било каква имовина коју ова четири лица поседују у САД, а Американцима се забрањује да послују са њима.

Трамп изјавио је данас да је амерички разарач оборио један ирански дрон у Ормушком мореузу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА