Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ЖЕСТОКА СВАЂА У ОПОЗИЦИЈИ: Јеремић оптужио Сергеја да тајно ради за Вучића!

Како медији блиски Александру Вучићу јављају, шеф Народне странке Вук Јеремић, коалициони партнер Драгана Ђиласа, оптужио је лидера ПСГ Сергеја Трифуновића да тајно ради за председника Србије Александра Вучића.

Вук Јеремић и Сергеј ТРифуновић (Фото: Јутјуб/Правда)

Трифуновић је јуче упутио писмо Дејвиду Мекалистеру, председнику Одбора за спољне послове Европског парламента, у којем га је позвао да посредује у дијалогу између опозиције и власти у Србији. На то је моментално реаговао адвокат Владимир Гајић, најближи сарадник Вука Јеремића, који је лидера ПСГ осумњичио као 'режимског сарадника'.

Појачане тензије

Трифуновић је у свом писму навео да се још разматра да ли ићи на бојкот наредних избора иако је Јеремићева странка одлуку о неизласку на изборе већ објавила.

"Редовни избори би требало да се догоде 2020, али у последњих неколико недеља већина опозиционих странака озбиљно разматра бојкот, пошто не постоје услови да они буду фер и поштени. ПСГ разуме да је учешће на изборима и касније у парламенту камен темељац демократског друштва и ми ћемо се борити за изборне услове до краја. Организација дијалога под патронатом ЕУ била би значајан корак у превазилажењу кризе, а као у случају Северне Македоније, институције ЕУ морају бити спремне да раде са странкама да осигурају пуну имплементацију свих договора који би били постигнути", написао је Трифуновић.

Владимир Гајић је на то жестоко одговорио и навео да Сергеј овим писмом подржава Вучића и његову власт!?!.

"Па то да ми помогнемо Вучићу да он нас превари? То неће проћи... Тај план број два. Радна група премијерке Брнабић, власт и опозиција, испуњавање жеља уз гаранције међународних фактора који су за Вучића. Да се кладимо да ће писмо ПСГ бити прихваћено као одлична идеја? Дајем однос 1:10", написао је Гајић на Твитеру, што је изазвало лавину коментара у којима се напада Сергеј Трифуновић.

Коментаришући ове наводе, политиколог Јелена Вукоичић каже да је сасвим очигледно да, како се ближе избори, расте нервоза у опозицији.

- Свађе и међусобне оптужбе јесу логична последица слабог рејтинга опозиционих странака, које су свесне да их очекује још један дебакл ако се одлуче за учешће у изборној трци. Све анализе јавног мњења константно показују пад популарности СЗС, што, наравно, појачава тензије и сукобе унутар СЗС, али и са другим партијама - подвлачи Вукоичићева.

Стално се свађају

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже да сукоби у опозицији нису новост, већ трајно стање.

- Уједињена опозиција је политички мит из деведесетих година. Странке треба да се повезују програмски и да се боре за гласове. Стално лицитирање око уједињене опозиције, заједничког наступа и приче ко је 'права' и 'лажна' опозиција не користе никоме, а најмање њима самима - закључује Станковић.

Напредњаци се поново завитлавају, док народ пати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА