Најновије

ЛАВРОВ ОПЛЕО ПО ОПОЗИЦИЈИ У ВЕНЕЦУЕЛИ: Очигледно да је Гваидо под нечијом контролом!

Стална промена става вође опозиције Венецуеле Хуана Гваида у преговорима са Владом показује да он делује под нечијом контролом, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров новинарима на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку.

Сергеј Лавров (Фото: kremlin.ru)

"Изасланици Гваида стално мењају свој став, ујутро, навече, наредног дана. У почетку су одбацивали све иницијативе, касније је Гваидо изгледа покренуо дијалог између својих и представника Владе током такозваног процеса у Ослу. Сада је Влада, што су ми потврдили изасланици председника Венецуеле, спремна за процес у Ослу, али каприци Гваида и његовог тима могу се објаснити чињеницом да он није независна особа", рекао је Лавров на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, Гваиду је речено шта да ради да би поново нашао изговор за кризу, дизање тензија, практичну примену Монроове доктрине како би иницирали механизам познат као "Интер-амерички споразум узајамне помоћи".

Лавров је рекао да се у оквиру тог механизма дискутује о могућности војне инвазије у Венецуели, те истакао да ће народи Латинске Америке, ако дође до тога, бити враћени 200 година уназад.

Он је нагласио да су му представници Венецуеле, са којима се састао јуче, укључујући потпредседника Делси Родригез и министра спољних послова Хорхеа Ареаза, рекли да су спремни за дијалог са опозицијом ради постизања споразума.

Лавров је рекао да се Русија снажно противи покушајима САД да врати латиноамерички континент у времена Монроове доктрине, који предвиђа смене режима кроз војну уцену и економску присилу.

"Ми се сада суочавамо са покушајима да се Венецуела прикључи земљама чија државотворност се уништава пред нашим очима кроз агресију или војне ударе покренуте у иностранству", рекао је Лавров, пренео је ТАСС.

Ево колико је тачно коштао амерички поход у Авганистану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА