Најновије

ИРАК У ПЛАМЕНУ! БАГДАД У СТАЊУ ЛУДИЛА: Убијено 9, рањено 39 деомнстраната! Мртвих и рањених све више!

Према последњим информацијама, ирачке безбедносне снаге убиле су у суботу најмање девет, а раниле 39 демонстраната током протеста хиљада грађана у Багдаду и у јужном граду Диванија, саопштила је ирачка влада и представници невладине комисије за људска права.

Демонстрације у Ираку (Фото: Јутјуб)

Како наводи АП, демонстранти су током протеста који су ушли у пети дан палили канцеларије политичких странака током протеста због лоше економске ситуације, незапослености и корупције.

Протести у Багдаду су јуче ескалирали када су се демонстранти упркос забрани власти окупили на тргу Тахрир, након чега су снаге безбедности у њиховом правцу почеле да пуцају бојевом муницијом и да испаљују сузавац.

Тада је, према речима безбедносних и здраствених званичника, убијено четворо демонстраната, након чега су демонстранти почели да беже. Током бекства демонстраната са трга убијено је још најмање троје, додаје АП.

Касније је на хиљаде демонстраната изашло на улице јужних градова Насирије и Диваније, такође игноришући полицијске забране окупљања.

У Диванији је убијен најмање један демонстрант у тренутку када су учесници протеста почели да се приближавају просторијама локалних власти.

У Насирији су демонстранти запалили канцеларије три политичке странке и једног посланика, на шта су безбедносне снаге одговориле из ватреног оружја, и за сада ис тог града нема података о жртвама.

Још један демонстрант убијен у јужном багдадском кварту Зафаније, рекли су званичници полиције и здравствених служби.

Током демонстрација у Багдаду повређено је најмање 39 особа, а АП наводи да су од почетка протеста за пет дана у градовима Ирака живот изгубиле 73 особе.

Ево како је Америка постала деструктивни фактор, а Русија гарант стабилности! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА