Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) 1.000 ФАНАТИКА ЗАБАРИКАДИРАНО У МАЛОМ ГРАДУ, РЕШЕНИ ДА ГИНУ ДО ПОСЛЕДЊЕГ: 6.500 до зуба наоружаних војника ударило је на...

Ефектни кадрови изузетно тешких борби са фанатизованим филипинским огранком Исламске државе за насељено место Марави (Опсада Маравија).

Марави (Фото: Фејсбук/принтскрин)

Како преноси фејсбук страница "Борбени Ефективи", комплетна операција је снимљена са рекордним бројем тактичких камера који су носили припадници специјалних снага, или су биле монтиране на беспилотним летелицама и борбеној техници, тако да је борба доста верно презентована заинтересованој публици. 

Страница подсећа, да је у операцији учествовало око 6,500 филипинских војника укључујући тешку борбену технику, док се у насељу забаракадирало око 1000 добро наоружаних екстремиста, решени да се боре до последњег човека.

- Коначан резултат је победа филипинских снага безбедбности али уз велике губитке. Погинуло је 168 војника и официра, док их је 1,400 рањено. Са друге стране практично цела терористичка група је ликвидирана ( око 1,000 мртвих од чега је њих 200 извело самоубилачке нападе) - наводи се у анализи странице "Борбени Ефективи".

Видео снимак жестоких борби за град Марави, можете погледати ОВДЕ.

Прочитајте ОВДЕ   ко то мења војнике на ратиштима.

Извор: Ало/Борбени ефективи

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА