Најновије

ХАОС НА УЛИЦАМА БАГДАДА! МАРИНЦИ НАПАЛИ ГОЛОРУКЕ ИРАЧАНЕ: Трају жестоке борбе испред амбасаде САД!

Америчке трупе други дан испаљују сузавац како би растерале демонстранте окупљене испред амбасаде САД у ирачкој престоници Багдаду.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Десетине милитаната и њихових присталица камповали су током ноћи пред вратима амбасаде, дан пошто су провалили у тај објекат, уништили зону пријема и разбили прозоре.

Амерички маринци који чувају амбасаду испалили су сузавац након што су демонстранти запалили ватру на крову рецепције, преноси АП и додаје да се из зграде дизао дим.

Амерички председник Доналд Трамп је окривио Иран за напад на америчку амбасаду у Багдаду док је министар одбране САД Марк Еспер саопштио да су САД распоредиле око додатних 750 војника на Блиски исток као одговор на насилне протесте и напад на америчку амбасаду у Багдаду.

Иран је одбацио оптужбе. 

Напад на амбасаду уследио је након што је америчка војска у недељу у Ираку и Сирији извела ваздушне нападе на радикалну групу Катаиб Хезболах, паравојну јединицу подржану од стране Ирана, коју САД криве за напад на ирачку војну базу у петак, када је убијен и амерички војни снадбевач. 

Пентагон је саопштио да је циљао три локације шиитске муслиманске милиције у Ираку и две у Сирији, укључујући складишта оружја које је група користила за планирање и извршење напада на снаге коалиције које предводе САД.

Тада је погинуло 25 бораца те јединице. 

Ево шта је амерички председник рекао о свом колеги! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА