Најновије

МИСТЕРИОЗНО ИСКРЦАВАЊЕ! 20.000 америчких војника улази у Европу! (ВИДЕО)

У јеку пандемије коронавируса у Европи, када су поједине европске владе потпуно клонуле и испустиле конце из својих руку покушавајући да спасу што више живота, на десетине хиљада америчких специјалаца искрцало се на чак седам европских аеродрома.

Америчка војска (Фото: afcent.af.mil)

Одговор на питање да ли је пандемија вештачки изазвана и да ли влада САД већ поседује вакцину коју чува у тајности остаје мистерија, али је, према мишљењу аналитичара, све јасније када се погледа снимак искрцавања војника у Баварској.

Специјалци, како се види на снимку, не поштују протокол нити иједну меру опреза када је у питању заштита од коронавируса. Американци који излазе из авиона крећу се по аеродрому не носећи никакве маске. Држање дистанце које се препоручује као превенција за америчке војнике не важи. Они се поздрављају, рукују и љубе са друговима...

Према подацима доступним медијима, чак 20.000 америчких војника се искрцава на седам европских аеродрома. На то се додаје број од још 10.000 америчких војника, који су већ присутни у Европи, и 7.000 других из различитих европских земаља. Звучи нестварно, али пандемија COVID-19 тренутно једино не утиче на војне послове.

Важан податак је да је Команда америчке војске у Европи од Брисела затражила успостављање војне шенгенске зоне, тако да ће тенкови до јула кроз Европу тутњати без задржавања. Истовремено маневри Дифендер Европа 20 (Бранилац), који се управо одвијају на Старом континенту, једина је акција чији се распоред не одлаже због заразе коронавирусом.

Занимљива је и чињеница да је тим поводом новинар италијанског Манифеста Манило Динући упозорио да министри одбране 27 земаља ЕУ у Загребу на састанку 4. и 5. марта нису ни помињали могућност отказивања велике вежбе НАТО. Према овим тврдњама, обезбеђено је 30 милијарди долара за инфраструктуру или нове мостове, путеве у ЕУ, ако се покаже да ови данас не могу да истрпе тенкове абрамс тешке 70 тона.

- Тачно 20.000 војника из САД стиже у Европу, где се прикључује трупама на лицу места - обавештава команда америчке војске у Европи. Доносе 33.000 јединица војне опреме од личног оружја до абрамсових јуришних тенкова - записао је Динући, додајући да ће транспортну мрежу ЕУ тестирати 30.000 америчких војника, који ће бити размештени у читавој европској регији.

С друге стране, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг поводом пандемије захвалио је војницима чланица Алијансе ангажованим у борби против коронавируса.

- Као и у остатку друштва, неки наши људи су заражени, неки су у карантину, поједине војне вежбе су модификоване или отказане, али наше снаге су и даље спремне, рад се наставља, као и мисије од Авганистана до Косова - рекао је Столтенберг.

Кина објавила да има ново оружје којим ће америчку флоту да учини бескорисном! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА