Најновије

ШОК ПРИЗНАЊЕ ЧОВЕКА КОЈИ ЋЕ ВОДИТИ АМЕРИЧКУ МОРНАРИЦУ: Стање је жалосно! Ово су сви детаљи

На његовом саслушању у Сенату за потврду као 77. секретара Ратне морнарице, контраадмирал у пензији и амбасадор у Норвешкој Кенет Брејтвајт учинио би Џона Мекејна поносним неким „директним одговором“.

Америчка морнарица (Фото: navy.mil)

Амбасадор је стање у америчкој морнарици описао речима: „Жалосно ми је рећи: Одељење морнарице је у проблематичним водама због многих фактора, пре свега неуспеха руководства.“

Амбасадор Брејтвајт тада је изразио забринутост за поморску културу, обећавши да ће вратити „добар ред и дисциплину“, те да ће следити речи „части, храбрости и посвећености“. Његово сведочење добило је похвале сенатског већа ..

Сад кад је потврђено, да ли ће секретар испоштовати своја запажања и водити као једина особа одговорна за Министарство морнарице? Или ће делегирати превише одговорности уместо да преузме одговорност?

„Неуспеси руководства“, како је рекао господин Браитхваите, су запањујућа осуда. Али да ли је овај неуспех резултат цивилне или униформисане хијерархије или комбинације обоје? Какав је његов план да то поправи? То што ће Брејтвајт бити четврти секретар (или вршилац дужности) морнарице за само нешто више од три године, није случајно са проблемима руководства.

Ако неуспех у руководству лежи на цивилној страни, шта је са тренутним високим цивилним именованим одељењем у одељењу, од којих су неки били на већини у овој администрацији? Која је одговорност на тим званичницима?

Ако су неуспеси руководства на војној страни, да ли Брајтвајт рачуна тренутног шефа поморских операција, ланац командовања укључује потпредседника, флоту и бројеве команданта флоте и више официре заставе који су имали довољно времена у својим задацима да буду одговорни ?

Или су други фактори одговорни за неуспехе као што су: менталитет без грешке; нереална култура „што могу“ без обзира на трошкове; недостатак борбеног искуства у великом рату на мору; систем напредовања у каријери који може бити застарео; недостатак скепсе и строгости у оспоравању основних претпоставки; и склоност Повер Поинт брифинзима и слоганима који постају сурогати за стратегију и акције? Ако је одговор да, како се ови проблеми могу отклонити?

Као што већина људи има годишњи физички преглед, тако и морнарица. Сада је потребно испитивање здравља морнарице с обзиром на то како је она организована, обучена, образована и опремљена за обављање својих мисија на мору и на обали. И само независно спољно тело може да проведе ову процену ако је нови „секретар“ морнарице прави човек на правом месту.

То је закључио бивши министар Ричард Спенсер приликом пуштања у погон Сајбер Ривјуа 2017. године (који је прогласио способност Кине "егзистенцијалном претњом" морнаричким снагама) и преиспитивања стратешке спремности за 2018. годину након судара брода (који су утврдили да је корисност имала предност над професионалном проценом ).

Таква процена треба да буде завршена у року од 30 дана од када је секретар Брејтвајт преузео дужност. Снага процене мора се усмјерити на то колико добро или лоше морнарички вође, култура и ланац командовања утичу на способност морнарице да обавља своје мисије.

Пажња ће се у почетку усредсредити на тренутну истрагу поступања са избијањем КОВИД-19 на броду УСС Теодор Рузвелт (CVN-71) и на рељеф свог капетана. Али ти налази неће открити факторе и узроке ширих проблема са вођством нити планирати курс ка глаткијим водама, као што се секретар Брејтвајт обавезао. Само озбиљна, независна и објективна процена укупног стања морнарице хоће.

Америчка војска ушла на североисток Сирије и креће са изградњом нове базе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА