Најновије

ЛАВРОВ НА ТРАГУ ВЕЛИКЕ ЗАВЕРЕ: Немогуће доказати да Лукашенко није победио!

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров изјавио је данас да би било немогуће доказати да председник Белорусије Александар Лукашенко није победник председничких избора који су 9. августа одржани у тој земљи, имајући у виду одсуство међународних посматрача током тих избора.

Сергеј Лавров (Фото: ria.ru)

Преносећи извештаје руских новинских агенција, Ројтерс наводи да је Лавров позвао на покретање истински широког националног дијалога у Белорусији, у којој су, после навода о изборној крађи, пре две седмице избили масовни протести и немири.

Русија верује да је уставна реформа у Белорусији изводљиво решење за политичку кризу у којој се налази та земља, рекао је Лавров, који је такође истакао да Москва сматра да се ситуација у Белорусији сада смирује. 

Лавров је оптужио припаднике белоруске опозиције који су напустили своју земљу по избијању протеста да желе "крвопролиће", и додао да се опозициона лидерка Светлана Тихановска, која је пребегла у Литванију, нашла "под притиском" и недавно почела да учесталије даје изјаве на енглеском језику.

Литија се пробила до храма! Подгорица је устала! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА