Најновије

ТРАМП: Имам нешто што немају ни Путин, ни Си Ђинпинг

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да ни Русија ни Кина не поседују наоружање какво има Америка. Трамп је такође одговорио на критике због слагања са председником Русије Владимиром Путином.

Трамп (Фото: flickr. com)

Трамп је прокоментарисао наводе из књиге америчког новинара Боба Вудворда, која се заснива на 18 ексклузивних интервјуа, које је Вудворд урадио са Трампом. Према речима новинара, Трамп је у разговору са њим  изјавио и да су САД развиле нови нуклеарни оружани систем, какав немају ни Кина ни Русија. Због тога су Трампа критиковали, говорећи да таквим изјавама одаје тајне.

„Имамо одлично наоружање. Говорим о ономе што смо направили. Наше Оружане снаге су јаче него икад. Потрошили смо 2,5 билиона долара на њих у последње 3,5 године. Сада имамо нове ракете. Надам се да их никада нећемо морати употребити, али наше нуклеарно оружје је у најбољем стању за последњих неколико деценија“, рекао је амерички председник.

Он је додао да САД поседују неке „невероватне системе“ за које нико не зна и боље је да тако и остане.

„Знате, ја сам рекао: ми имамо системе, ракете, војску. Имамо системе какве никада нисте видели! Председник Кине Си Ђинпинг нема ништо слично, као ни Путин. Нико нема оно што ми поседујемо“, рекао је Трамп, обраћајући се присталицама у Мичигену.

Председник је такође изјавио да су „болесни“ они који тврде да оваквим изјавама он одаје тајне.

„Просто желим да кажем да су америчке оружане снаге најмоћније“, рекао је амерички председник.

Односи са Путином

Трамп је такође рекао да су неправедне критике на његов рачун због „слагања“ са Путином и севернокорејским лидером Ким Џонг Уном и другим лидерима.

„'Слаже се са Путином – ужас!' Не, то је добро ако могу да се слажем с њим, то је добро! Ја се њему допадам, он се мени допада. 'Он се слаже са Ким Џонг Уном, то је ужасно!' Не, то је добро, покушавам да их убедим. То је нормално. Нормално је да се не започиње рат“, рекао је Трамп.

Како је рекао, критикују га и због слагања са председником Кине Си Ђинпингом и премијером Јапана Шинзеом Абеом.

Како је Лавров оплео по Вашингтону прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА